Heihoef Farming deelnemer werkt aan brandwerende stal


Print Friendly, PDF & Email

Brandveiligheid is een veelbesproken item. Instanties komen met actieplannen, checklists en organiseren bijeenkomsten om varkenshouders meer handvaten te geven een brandveilige omgeving te creëren voor mens, dier en milieu. En terecht vinden wij. Stalbranden zijn oud nieuws en daarom investeren en werken onze ondernemende varkenshouders aan een brandveilige stal.

Bij onze toegewijde deelnemer Henk Verdonschot in Maarheeze is de afgelopen maanden hard gewerkt aan de nieuwe herbouwde vleesvarkensstal. In deze vleesvarkensstal is het nieuwste onbrandbare ventilatieplafond van Slaats geplaatst. Dit plafond bezit brandklasse A1 en kan meer dan 60 minuten brandwerend zijn. Daarnaast heeft elke afdeling een eigen luchtwasser waardoor er geen luchtkanaal nodig is, ook dit werkt brandvertragend. Verder bevat ook de nieuwe hokinrichting die geplaatst is brandklasse A. De luchtwasser, voerinstallatie en regelapparatuur zijn in een aparte technische ruimte gevestigd. Dit compartiment bevat brandmuren en een voeler bij de ventilatiekast. Als de voeler een temperatuur boven de 50 °C meet gooit deze direct de aardlek eruit en krijgt Henk een melding op zijn telefoon. In de stal is ook ledverlichting geplaatst en als kers op de taart heeft Henk samen met zijn gezin een open dag georganiseerd voor geïnteresseerden en omwonenden.

Wij zijn er trots op dat deze duurzame en brandveilige ontwikkeling onze varkenshouders bezighoudt. De vleesvarkens krijgen een goed en veilig onderkomen en aan onze deelnemer Henk willen wij zeggen; goed bezig!

    

+ There are no comments

Add yours