Over ons

Over ons

HET VERHAAL
ONZE HISTORIE
Priorij Hooidonk

De boerderij ligt op de landerijen die vroeger behoorden tot Priorij Hooidonk. Een klooster van de reguliere kanunnikessen van Augustinus, nabij de Nederwettense buurtschap Hooidonk. Het klooster heeft bestaan van 1146-1648.

Boerderij

De boerderij stamt uit 1553 en heeft een lange historie met een verscheidenheid aan bewoners. Op de kaart van 1836 is te zien dat de omgeving van de Heihoef (later werd dat Heyde Hoeve) er nog heel anders uitzag.

Vincent van Gogh

Op de akkers van de Heyde Hoeve heeft ook Vincent van Gogh vrijwel zeker rondgezworven. Deze wereldberoemde schilder leefde en werkte in Nuenen in de periode 1883/1885. Vond hij hier zijn inspiratie voor zijn schilderijen van het boerenleven? Als u in onze omgeving een wandeling in de natuur maakt proeft u nog altijd de sfeer van toen!

Familie Schepers

Sinds 1955 is de boerderij in handen van de familie Schepers. In de oude boerderij hielden ze koeien en varkens. Mien en Karel kregen 5 kinderen. Zoon Tiny nam het bedrijf over van zijn ouders en specialiseerde zich in de varkens. Hij is de huidige eigenaar en renoveerde de oude stallen en de boerderij.

+ There are no comments

Add yours