Support Your Locals gaat door!


Print Friendly, PDF & Email

Son en Breugel – Sinds 19 oktober is het weer mogelijk om Support Your Locals boxen te bestellen. Lokale ondernemers hebben het sinds de eerste corona uitbraak dit jaar al moeilijk. Dat deze situatie nog altijd voor problemen zorgt bij chefs, restauranthouders en producenten van lokale levensmiddelen is overduidelijk. In het voorjaar was het Eindhovense Support Your Locals initiatief één van de eersten in Nederland. Na een korte zomerstop gaat Support Your Locals opnieuw van start. Nu met nog meer keuze en nog meer lokale leveranciers.

Steun aan lokale voedselproducenten blijft actueel
Het Support Your Locals initiatief werd kort na de het uitbreken van corona opgestart in Amsterdam. De door de overheid afgekondigde corona maatregelen zijn noodzakelijk maar een catastrofe voor de horeca en lokale voedselproducenten. Tijdens de intelligente lockdown en voorlopige sluiting van de horeca kunnen ondernemers hun mooie lokaal geproduceerde producten niet kwijt. Daarom roept Support Your Locals consumenten op om de lokale producenten te helpen en samen korte ketens op te bouwen.

Korte ketens in heel Nederland
Jonathan en Thijs van Local Food Eindhoven: “Voedselproducenten zitten in zwaar weer en met #supportyourlocals willen wij hen zoveel mogelijk steunen. Daarom maken wij pakketten waar iedereen blij van wordt! Ze zitten vol met verse ambachtelijke producten die met zorg en vakmanschap zijn bereid.” Support Your Locals roept dan ook iedereen op om de korte ketens te steunen. Zo kunnen de lokale voedselproducenten blijven doen waar ze goed in zijn én voorkomen we dat er onnodig voedsel wordt verspild. Help elkaar en doe mee!

Support Your Locals bezorgt tot aan de deur
In de regio Eindhoven zijn onder anderen de volgende locals aangesloten: Local Food Eindhoven, Heyde Hoeve Duroc, Vleesrokerij Ad Reinders, Thomas Koppens, kaasboerderij de Ruurhoeve, Qarc Zuivel, bakkerij de Vocht, Heeren Groenten en Fruit, Saanenhof geitenkaas, Oppers groenten, Duurzame Kost, Brichetta Cookery, de Stoerderij, en Brouwerij van Moll. Samen bieden zij verschillende boxen aan met verse basis ingrediënten en culinaire producten. Na bestelling worden de boxen binnen enkele werkdagen thuis bezorgd.

Hoe kun jij helpen?
Koop een lokale voedselbox bij jou in de buurt! Woon je in de buurt van Eindhoven? Bestel dan het #supportyourlocalsNL Eindhoven pakket. Kijk op www.supportlocalseindhoven.nl voor meer informatie over het plaatsen van je bestelling.

#supportyourlocalseindhoven.nl steunt lokale voedselproducenten met korte ketens
De landelijke campagne is een initiatief van Support Your Locals en Food Cabinet. Het initiatief wordt gesteund door het ministerie van LNV, Taskforce Korte Ketens, Stichting Doen, Rabobank en een groeiend netwerk van voedselproducenten en supporters die de boodschap ondersteunen.

+ There are no comments

Add yours