Goed voor mens, dier én milieu!

Transparantie

Onze boeren weten wat er speelt in de samenleving en zorgen voor het welzijn van de varkens. De dieren worden op een respectvolle, diervriendelijke manier gehouden in moderne stallen. Ze leven in groepen en krijgen volop licht en ruimte. Ook krijgen ze dagelijks stro en speelmateriaal. Dat is niet alleen lekker om in te wroeten maar ook goed voor het contact tussen dieren en hun verzorgers. Transparantie is een belangrijk onderdeel van de visie van Heyde Hoeve, neem gerust eens een kijkje bij een zichtstal.

HEYDE HOEVE, ONS MERK

Heyde Hoeve is het premium merk varkensvlees van de Heyde Hoeve boeren. Het is vlees is van uitstekende kwaliteit. Het heeft een mooie natuurlijke marmering, daardoor is het lekker mals en sappig met een volle, pure smaak. Het Heyde Hoeve merk is exclusief verkrijgbaar bij slagers en het out-of-home kanaal. Een doelgroep waarbij smaak en kwaliteit het allerbelangrijkste is.

Genetica

De genetica van Heyde Hoeve is een kruising tussen een mannelijk Duroc varken en een vrouwelijke mix van het Nederlands landvarken. Door vermenging van deze genen ontstaat een sterk en gezond varkensras dat zorgt voor verbetering van de biodiversiteit. Daarnaast geeft het een goed rendement waar de varkenshouder weer blij van wordt.

Sociale dieren

De varkens krijgen veel (dag-) licht en ruimte. Heyde Hoeve houdt haar varkens op een zorgvuldig intensieve wijze en is daar heel transparant in. Als er biggen worden geboren kunnen ze vrijwel onmiddellijk lopen, zien en horen. Ze drinken moedermelk bij de zeug en krijgen na een dag of tien al brokjes te eten. Ze blijven nog ongeveer zeven weken op hetzelfde bedrijf. Als de varkens een gewicht hebben van ongeveer 25 kg komen ze in groepen bij elkaar op een vleesvarkensbedrijf. Varkens zijn sociale dieren en worden bij ons daarom in groepen gehouden en op een respectvolle en diervriendelijke manier verzorgd.

Korte ketens

Heyde Hoeve werkt actief mee om te komen tot een circulaire varkenshouderij. Reststromen uit de voedingsmiddelensector worden hergebruikt in het varkensvoer en er wordt gebruik gemaakt van lokale leveranciers en dienstverleners zoals transportbedrijven en reststroomverwerkers. Hoe korter de ketens hoe lager de CO2 uitstoot. De biologische luchtwassers in de stallen zorgen voor schone lucht. De stallucht wordt via een filter met water gewassen. Dit water wordt hergebruikt en filtert ammoniak, geur en fijnstof uit de lucht. Dat is goed voor het milieu en kan alleen als varkens in stallen worden gehouden.

Kom kijken!

Neem gerust eens een kijkje in één van onze zichtstallen om te zien hoe het er aan toe gaat op een varkenshouderij. Rond de bedrijven zie je ook dat er ruimte is voor paddenpoelen en bloemrijke akkerranden. Dit draagt weer bij aan de biodiversiteit en het behoud van een natuurlijke omgeving. Goed voor mens, dier en milieu.