OUDERWETS LEKKER

DE SMAAK VAN VRÜGER!

Duroc varkens staan bekend om hun uitstekende vleeskwaliteit. Het vlees van onze varkens is mooi gemarmerd, het heeft meer ‘intramusculair vet’. Het vlees is vol van smaak en is mals en sappig. De unieke smaak van Duroc volstaat met het op smaak brengen met enkel wat zout en versgemalen peper. Natuurlijk kunt u eindeloos variëren met kruiden en bereidingen. Varkensvlees is veelzijdig en herontdekt door gerenommeerde chefs. Zij zoeken naar oude rassen met smaak en brengen regelmatig een ‘ode’ aan het varken. Zij verwerken het varken van ‘kop tot staart’ en dat levert tongstrelende gerechten op!

HET VARKEN VAN KOP TOT STAART!

Bereidingstips

Laat het vlees altijd goed op kamertemperatuur komen voordat het de pan in gaat!

Kruid het vlees met versgemalen peper en zout. Bak het vlees het liefst in een klontje reuzel en roomboter. Dat zorgt voor een heerlijke smaak en jus!

Heeft u het vlees in de diepvries bewaard? Laat het dan heel rustig in de koelkast ontdooien. Dep het vlees goed droog voordat u het gaat bereiden.

DIE RECEPTEN VAN VRÜGER!

NIEUW IN ONS ASSORTIMENT

HEYDE HOEVE DROGE WORST IN VINCENT VAN GOGH GESCHENKVERPAKKING!

Van 1883 tot 1885 leefde en werkte Vincent van Gogh in Nuenen. Hier werd hij geïnspireerd door het boerenleven. Vrijwel zeker zwierf Van Gogh ook over de landerijen van de Heyde Hoeve. Vond hij hier zijn inspiratie voor zijn schilderijen van het boerenleven? Als u in onze omgeving een wandeling in de natuur maakt proeft u nog altijd de sfeer van toen!

Vleesrokerij & zouterij Ad Reinders maakt op ambachtelijke wijze de meest heerlijke droge worstjes van het Heyde Hoeve Duroc varkensvlees. Deze heerlijke droge worst in luxe Vincent van Gogh geschenkverpakking is verkrijgbaar in 3 smaken; walnoot-truffel, olijf en knoflook. Een origineel cadeau!

Benieuwd waar deze droge worst te koop is? Of bent u als detaillist geïnteresseerd in dit product? Neem even contact met ons op, wij helpen u graag verder.

MET EEN KNIPOOG NAAR VAN GOGH!

Prijswinnend vlees

Dat het Heyde Hoeve Duroc varkensvlees ouderwets lekker is dat weten we allang en daarvoor hebben we in het verleden nodige onderscheidingen en complimenten ontvangen. Het speerpunt “Unieke smaak en Kwaliteit” is een essentieel onderdeel van ons verhaal richting afnemers en consument. Daarom nemen we niet alleen genoegen met prijzen, onderscheidingen en fraaie bekers maar werken we ook continue aan het monitoren en verbeteren van onze kwaliteit. Dat geldt voor zowel voor de smaak en vleeskwaliteit maar ook voor de verbetering van de genetica en gezondheid onze varkens. Zodat onze dieren niet alleen lekker vlees leveren maar door hun robuustheid en uitgekiende kruisingen bijdragen aan een betere biodiversiteit.


De indrukwekkende prijzenkast en referenties

  • Het “Beste varken van Nederland” (Essensor, Urgenda 2012)
  • Ambassadeurs zoals Jord Althuizen “Smokey Goodness”
  • Europees Kampioen 2019+2020 met 2 teams: BBQ Plus & Southern Dutch BBQ
  • Internationaal succes van KCBS barbecueteams met HH vlees
  • “Lekkerste Aspergeham” van 2019 en 2021 (Brabants aspergegenootschap)
  • Gouden medailles en onderscheiding bij Internationale vakwedstrijden zoals de “Confrerie Chevaliers” in 2021

Onafhankelijk sensorisch onderzoek

Essensor: “Heyde Hoeve vlees onderscheidt zich ten opzichte van “regulier” en “Beter Leven Keurmerk” op het gebied van:

  • Intensere smaak
  • Sappigheid en malsheid
  • Intensere kleur
  • Minder bij-geur en bijsmaak

Samenvatting Greenjuniors Onderzoek 2020

Heyde Hoeve heeft in 2011 in samenwerking met Essensor een sensorisch onderzoek laten uitvoeren, hieruit kwam naar voren dat Duroc varkensvlees significant hoger gewaardeerd werd dan Beter Leven supermarkt vlees. Heyde Hoeve wil graag actuele resultaten, dus is er een nieuw sensorisch onderzoek opgezet door de Green Juniors van Hogeschool Inholland in Delft in december 2020.


Sensorisch onderzoek

Bij het sensorisch onderzoek is het doel om inzicht te krijgen wat betreft de beoordeling van Heyde Hoeve Duroc varkensvlees en supermarkt vlees. Het betreft de producten worst, gehakt, schouderkarbonade en ribkarbonade. De kenmerken waarop wordt getest zijn: geur, kleur, smaak, structuur, mondgevoel en malsheid.


Heyde Hoeve beter dan supermarktvlees, vooral gehakt

Als er wordt gekeken naar de gemiddelde waarden, scoort Heyde Hoeve ribkarbonade, schouderkarbonade en worst iets hoger dan hetzelfde supermarkt varkensvlees. Bij met name het gehakt is dit verschil overduidelijk in het voordeel van Heyde Hoeve. Op het gebied van de aspecten kleur, smaak, structuur en malsheid is hier een significant verschil gevonden. In 2021 zal het onderzoek nogmaals worden uitgevoerd om het verschil onafhankelijk aan te kunnen tonen.


EUROPEES KCBS BARBECUE KAMPIOEN VOL LOF OVER HEYDE HOEVE DUROC VARKENSVLEES

Tom Raes en Dorine van Geffen en vormen samen Southern Dutch BBQ, een wedstrijd barbecue team. In 2012 is het stel gestart met een eigen blog om hun barbecue-avonturen te delen met de buitenwereld. Daarna is hun hobby aardig uit de hand gelopen.
Ze nemen inmiddels al vele jaren deel aan KCBS barbecue-wedstrijden en de prestaties verbeterden jaar na jaar. In 2021 volgde wederom een kroon op hun werk. Nadat het klassement over 10 wedstrijden in 2021 werd opgemaakt werden zij opnieuw algeheel
Europees Kampioen en eindigden ze wereldwijd op een zesde plaats. Tom Raes: “Na alle covid-perikelen, is dit kampioenschap wel heel erg fijn. Op het onderdeel “pork” scoren we altijd goed en dat is mede te danken aan het sublieme varkensvlees van Heyde Hoeve Duroc. Het is mooi gemarmerd, heeft een fantastische kleur en heeft intramusculair vet op de juiste plek. Het behoudt bij low & slow garen zijn natuurlijke, volle smaak en blijft mals en sappig.”

Wie denkt dat Tom en Dorine gedurende de wintermaanden op hun lauweren gaan rusten heeft het mis. “Wat mij betreft kan barbecueën het hele jaar door. In de winter is het heerlijk om langzaam te barbecueën met bijvoorbeeld een mooie Heyde Hoeve Duroc-varkensschouder. Bij barbecueën in de winter leg je andere smaakaccenten. Je kunt dan lekker variëren met warme, hartige smaken.” Een ander advies van Tom betreft experimenteren met de Dutch Oven, een oeroude kookwijze op open vuur in een gietijzeren pan. Hier kun je de lekkerste stoofpotjes in maken. “Het is super lekker om dat eens uit te proberen. Bijvoorbeeld met wangetjes of
schenkelvlees dat heel goed langzaam te garen is. Maar ook buikspek of procureur kan prima en kan bijna niet mislukken.”

om en Dorine kunnen trots zijn op hun KCBSbarbecue prestaties in het afgelopen jaar. De mensen van Heyde Hoeve zijn op hun beurt weer enorm trots op Dorine en Tom, die al jaren bewijzen dat het heerlijk barbecueën is met het sublieme Heyde Hoeve Duroc varkensvlees. Het verschil dat gemaakt wordt door de unieke smaak maar ook door de duurzame productiewijze op het gebied van milieu, mens en dier.