Onze historie

Ten Rullen

De boerderij ligt op de locatie die in vroege geschriften bekend stond als “Ten Rullen” en “Heihoef”. In 1439 was Heihoef het enige leengoed dat in Gerwen genoteerd stond. Het huidige adres van de Heyde Hoeve, Rullen 15 in Gerwen, verwijst daarmee direct naar het kleine gebied dat “Het Rullen” werd genoemd. Rullen is een bekende waternaam in Brabant. Ten Rullen betekent dan ook: “aan de waterloop”.

Boerderij

De Hoeve heeft een lange historie met een verscheidenheid aan bewoners. De allereerste bewoner van boerderij Heihoef was Lucas van Keldonc. Middenin de middeleeuwen in het jaar 1312 was hij de eerste eigenaar van de boerderij met deze naam. Op de kaart van 1836 is te zien dat de omgeving van de Heihoef (later werd dat Heyde Hoeve) er nog heel anders uitzag.

Vincent van Gogh

Op de akkers van de Heyde Hoeve heeft ook Vincent van Gogh vrijwel zeker rondgezworven. Deze wereldberoemde schilder leefde en werkte in Nuenen in de periode 1883/1885. Vond hij hier zijn inspiratie voor zijn schilderijen van het boerenleven? Als u in onze omgeving een wandeling in de natuur maakt proeft u nog altijd de sfeer van toen!

Familie Schepers

Sinds 1955 is de boerderij in handen van de familie Schepers. In de oude boerderij hielden ze koeien en varkens. Mien en Karel kregen 5 kinderen. Zoon Tiny nam het bedrijf over van zijn ouders en specialiseerde zich in de varkens. Hij is de huidige eigenaar en renoveerde de oude stallen en de boerderij.

Even voorstellen

Onze boeren!

Tiny Schepers

Tiny Schepers

Tiny is een ambitieuze ondernemer op de Heyde Hoeve in Nuenen en is tevens oprichter van het samenwerkingsverband tussen de boerenbedrijven. De boerderij “Heyde Hoeve” is al meer dan 65 jaar in bezit van de familie Schepers en tevens naamgever van het samenwerkingsverband. Op het adres aan de Rullen 15 in Nuenen is het “hoofdkantoor” gevestigd van Heyde Hoeve B.V.

John en Maarten Rooijakkers

John en Maarten Rooijakkers

De broers John en Maarten Rooijakkers zijn deelnemers vanaf het eerste uur. Ze hebben op de locatie in Aarle Rixtel (Kloosterdreef 5) een recreatief informatie centrum voor mens en dier geopend. Deze “Porcus Campus” is zeker de moeite van het bezoeken waard. In Beek en Donk is de ruime en moderne zichtstal te bekijken aan de Vonderweg-Oost 6.

Joost van der Pas

Joost van der Pas

Joost van der Pas (onze jongste varkenshouder binnen de Heyde Hoeve) is varkenshouder in Heeswijk-Dinther. Samen met zijn beide ouders runt hij vol passie een varkensbedrijf met zeugen en vleesvarkens. Er is een kijkraam bij de stal dus neem gerust een kijkje bij de boerderij aan de Vorstenbosseweg 10a in Heeswijk Dinther.

Henk Verdonschot

Henk Verdonschot

Henk is samen met zijn vrouw en twee dochters woonachtig in Maarheeze, waar hun varkensbedrijf met zeugen en biggen gevestigd is. In Sterksel hebben zij een vleesvarkensbedrijf. Met passie runt hij al jarenlang het bedrijf dat hij in 1993 van zijn ouders heeft overgenomen. Vanaf de zomer 2018 zal de zichtstal klaar zijn. Kom dan gerust eens kijken!

Eric Jutte

Eric Jutte

Eric heeft een vleesvarkensbedrijf binnen Heihoef. Eric heeft een gemengd bedrijf en houdt ook runderen op zijn melkveebedrijf. Binnen het Heyde Hoeve samenwerkingsverband neemt hij biggen af van Henk Verdonschot en brengt deze met maximale zorg voor de dieren groot. Het bedrijf is gevestigd in Leende.

Jeroen Kuipers

Jeroen Kuipers

Jeroen heeft een zogenaamd gesloten bedrijf. Binnen dit bedrijf worden zeugen en biggen tot vleesvarkens groot gebracht. De familie Kuipers is ook maatschappelijk betrokken en ze hebben op de locatie in Deurne tevens een zorgboerderij met de naam “Het Spekrijt”. Als duurzaam ondernemer is Jeroen daarnaast actief om de verduurzaming (door middel van zonnepanelen) bij collega varkenshouders te ondersteunen en te realiseren.

Wim Hendrickx

Wim Hendrickx

Wim Hendrickx aan de Scheidreef 3 Ossendrecht heeft een zeugenbedrijf in West Brabant, gelegen op de prachtige Brabantse wal. Wim is een moderne zeugenhouder met liefde voor zijn dieren en de omgeving. De biggen van het bedrijf in Ossendrecht worden geleverd aan de opfoklocatie in Heerle in dezelfde regio.

Dion en Hanneke van den Corput-Maas

Het echtpaar Dion en Hanneke van den Corput van de boerderij “De Kruishoeve” uit Vught is sinds 2021 aangesloten bij de Heyde Hoeve-samenwerking. Het stel is bevlogen en ambitieus en levert de Heyde Hoeve biggen aan het vleesvarkensbedrijf van Tiny Schepers in Zierikzee. Waarmee duidelijk wordt dat de varkensbedrijven die aangesloten zijn bij Heyde Hoeve gevestigd zijn in alle zuidelijke provincies.

Gebroeders Leenders

Gebroeders Leenders

Rob (op de foto) en Jos Leenders hebben een gemengd bedrijf met varkens en akkerbouw, onder anderen met aardappelen- en uienteelt. Binnen Heyde Hoeve mesten zij vleesvarkens. De biggen voor hun bedrijf zijn afkomstig van Joost van der Pas. Het varkensbedrijf van de gebroeders Leenders is te vinden in Heusden in de gemeente Asten.

Even voorstellen

Lucy