Over ons

Over ons

HET VERHAAL
ONZE HISTORIE
Priorij Hooidonk

De boerderij ligt op de landerijen die vroeger behoorden tot Priorij Hooidonk. Een klooster van de reguliere kanunnikessen van Augustinus, nabij de Nederwettense buurtschap Hooidonk. Het klooster heeft bestaan van 1146-1648.

Boerderij

De boerderij stamt uit 1553 en heeft een lange historie met een verscheidenheid aan bewoners. Op de kaart van 1836 is te zien dat de omgeving van de Heihoef (later werd dat Heyde Hoeve) er nog heel anders uitzag.

Vincent van Gogh

Op de akkers van de Heyde Hoeve heeft ook Vincent van Gogh vrijwel zeker rondgezworven. Deze wereldberoemde schilder leefde en werkte in Nuenen in de periode 1883/1885. Vond hij hier zijn inspiratie voor zijn schilderijen van het boerenleven? Als u in onze omgeving een wandeling in de natuur maakt proeft u nog altijd de sfeer van toen!

Familie Schepers

Sinds 1955 is de boerderij in handen van de familie Schepers. In de oude boerderij hielden ze koeien en varkens. Mien en Karel kregen 5 kinderen. Zoon Tiny nam het bedrijf over van zijn ouders en specialiseerde zich in de varkens. Hij is de huidige eigenaar en renoveerde de oude stallen en de boerderij.

Onze Boeren

Onze Boeren

EVEN VOORSTELLEN
ONZE BOEREN!
Tiny Schepers

 

Tiny is een ambitieuze ondernemer op de Heyde Hoeve in Nuenen en is tevens oprichter van het samenwerkingsverband tussen boeren. De boerderij is inmiddels 63 jaar in het bezit van de familie! Neem een kijkje bij onze zichtlocatie bij de Rullen 15 in Nuenen!

“Bij varkensvlees draait het om smaak en kwaliteit, transparantie en vertrouwen!”

Joost van de Pas

 

Joost van der Pas (onze jongste varkenshouder binnen de Heyde Hoeve) is varkenshouder in Heeswijk-Dinther. Samen met zijn beide ouders runt hij vol passie een varkensbedrijf met zeugen en vleesvarkens. Neem gerust een kijkje bij de boerderij aan de Vorstenbosseweg 10a!

“Samen hebben we één missie; het allerlekkerste varkensvlees leveren met de best mogelijke zorg voor het dier en de omgeving!”

Henk Verdonschot

 

Henk is samen met zijn vrouw en twee dochters woonachtig in Maarheeze, waar hun varkensbedrijf met zeugen en biggen gevestigd is. In Sterksel hebben zij een vleesvarkensbedrijf. Met passie runt hij al jarenlang het bedrijf dat hij in 1993 van zijn ouders heeft overgenomen. Vanaf de zomer 2018 zal de zichtstal klaar zijn. Kom dan gerust eens kijken!

“We willen de consument laten zien dat we kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan!”