Nieuws

Nieuws

Heyde Hoeve present op Anuga 2021 (Keulen)

Anuga 2021 Na meer dan een jaar zonder beurzen en contact met onze relaties zijn we blij dat het weer kan. Daarom zijn we dit jaar ook weer aanwezig op de Anuga in Keulen, de grootste beurs ter wereld op het gebied van levensmiddelen en de foodsector. Samenwerken Heihoef streeft samenwerking na met veel verschillende..

EXCLUSIEVE BARBECUE WORKSHOP BIJ PORCUS CAMPUS

Op zondag 17 oktober organiseert Porcus Campus in samenwerking met Heyde Hoeve een exclusieve barbecue. Op de bijzondere locatie van Porcus Campus met buiten- en binnenterras kunt u genieten van het echte buitenleven. Porcus Campus is een recreatief kenniscentrum voor mens en varken. Er zijn dan ook verschillende authentieke varkensrassen met hun biggetjes te bewonderen…

Heihoef op Dutch Pork Expo in Den Bosch

Hoe ziet de toekomst eruit voor de varkenshouderij in Nederland? Waar niemand het antwoord weet op deze vraag kunnen we alleen speculeren maar als we even ons gezond verstand gebruiken weten we dat het verdienmodel in de varkenshouderij tegen zijn einde loopt. Tegen kostprijs produceren loont niet meer voor elke varkenshouder in een wereld waarin..

INSPIRATIEAVOND HEYDE HOEVE GROSSIERS

Op donderdagavond 23 september vond er een inspirerende en informatieve avond plaats voor de Heyde Hoeve grossiers Hems uit Oss en den Houdijker uit Nieuwegein. De mensen van de andere grossier, van Dalen uit Schagen, konden helaas niet aanwezig zijn. Voor hen volgt een soortgelijke avond op een later moment. De meeting vond dit keer..

Vacature: Administratief Medewerk(st)er

Functiebeschrijving Heyde Hoeve is een samenwerkingsverband van varkenshouders en vleesverwerkers in de varkensvleesketen die duurzame merkproducten produceren. De boeren van de Heyde Hoeve hebben de ambitie het allerlekkerste varkensvlees te leveren met de best mogelijke zorg voor dier & omgeving. Wij hebben een vacature voor de functie van ADMINISTRATIEF MEDEWERK(ST)ER (16 uur p/w). Als administratief medewerker..

Slagers verloten het nieuwste Jord Althuizen BBQ-boek in hun winkel!

HEYDE HOEVE WIN-ACTIE VAN START: Slagers verloten het nieuwste Jord Althuizen BBQ-boek in hun winkel! Consumenten win-actie van start! Eind vorig jaar kwam het nieuwste barbecueboek van Jord Althuizen uit: “BBQ, Feast on Fire”. In dit boek veel aandacht voor het echte barbecueën en slow-cooking. Ook is er in het boek een speciaal hoofdstuk gewijd..

Heyde Hoeve pakt prominente prijzen

Vier maal Goud en een Prix D’Honneur Gerwen – Bij de vakwedstrijd van de Confrérie des Chevaliers 2021 werd door Heyde Hoeve vier maal goud behaald, daarnaast ontving het tevens de internationale onderscheiding “Prix d’Honneur”. Heyde Hoeve besloot dit jaar voor het eerst aan dit concours deel te nemen en behaalde met alle vier inzendingen..

De lekkerste gourmet schotels maakt u met Heyde Hoeve varkensvlees! 

De decembermaand komt er weer aan en dit jaar zullen we de gezelligheid vooral binnen moeten zoeken. Maak van de nood een deugd! MAAK VAN UW HEERLIJK AVONDJE EEN “VARKENSVLEESTJE”! Hoezo is varkensvlees saai? Met vlees van de Duroc varkens van Heyde Hoeve maakt u de lekkerste gourmetschotels. Daarmee wordt pakjesavond echt een heerlijk avondje…

GOUD VOOR DE ROOKWORST VAN KEURSLAGERIJ KOPPENS

Heyde Hoeve trots op Thomas Koppens! Arnhem – Tijdens de 46e editie van de slagersvakwedstrijd “Arnhem Rookworststad” heeft Keurslagerij Thomas Koppens uit Someren met zijn ambachtelijke fijne rookworst en ree-rookworst “Goud” behaald. Aan deze vak-wedstrijd doen slagers uit heel Nederland mee en de onafhankelijke jury weet bij de beoordeling niet wie de inzender van de..

Een heerlijke nieuwe Original van Heyde Hoeve: het Herfst Bumke. Benieuwd naar dit product? Donderdag aanstaande verkrijgbaar in onze flagshipstore, Slagerij Ad Reinders in vershal Het Veem, Torenallee 86-02 in Eindhoven. Bent u klant van Heyde Hoeve en werkt u met ons Duroc varkensvlees? Vraag dan het recept aan via de site voor nog meer..

Dick van Schip uit Utrecht benoemd tot ambassadeur van Heyde Hoeve

Keurslager Dick van Schip, uithangbord vanaf het begin    Utrecht – Slager Dick van Schip van Keurslagerij van Schip uit Utrecht is op woensdag 16 september benoemd tot ambassadeur van Heyde Hoeve, de producent van eerlijk en duurzaam Duroc varkensvlees. Eigenlijk was hij dat al veel langer want sinds het moment dat zijn leverancier Den..

John van Woesik, een ambassadeur van “formaat”

Ammerzoden – Slager John van Woesik, de eigenaar van Traiteurslager Aarts is donderdag 2 juli geïnstalleerd als ambassadeur van Heyde Hoeve, de producent van eerlijk en duurzaam Duroc varkensvlees. En daarmee heeft Heyde Hoeve zowel letterlijk als figuurlijk een ambassadeur van formaat. John van Woesik is namelijk geen kleintje en dat geldt tevens voor zijn..

Thuis geniet u het meest van de Heyde Hoeve Homeburger!

We blijven allemaal thuis, soms is het lastig maar we houden vol. Gelukkig kun je ook gewoon thuis genieten van de lekkerste hamburger, of beter gezegd: van de Heyde Hoeve “Homeburger”.  Onze tip: met frietjes of met een lekkere salade! Deze original met smakelijk Heyde Hoeve gehakt als basis-ingrediënt is makkelijk te maken. Zeker weten..

Een “Boodschappen-box” of een ‘thema-box”?

Bedankt voor de support en hartverwarmende reacties! Begin april hebben we de eerste Support Your Locals boxen uitgeleverd in de regio Eindhoven en omstreken. De reacties op onze boxen zijn hartverwarmend! Dat vinden we fijn en daarom gaan we door! Terug naar de basis en samen werken aan een korte keten! Een “Boodschappen-box” of een..

Bedankt voor de support en hartverwarmende reacties!

SUPPORT LOCALS EINDHOVEN E.O. Begin april hebben we de eerste Support Your Locals boxen uitgeleverd in de regio Eindhoven en omstreken. De reacties op onze boxen zijn hartverwarmend! Dat vinden we fijn en daarom gaan we door! Terug naar de basis en samen werken aan een korte keten! Een “Boodschappen-box” of een ‘thema-box”? De inhoud..

Naast de basis-boodschappen nu ook een luxe Paas-box

Support Your Locals: Regionale ondernemers helpen elkaar Support Your Locals is een landelijke campagne waarmee regionale en lokale voedselproducenten een hart onder de riem wordt gestoken. Elkaar steunen en helpen bij de voedselvoorziening in coronatijd. Veel ondernemers ondervinden schade door het wegvallen van afzet richting de horeca, met hamsteren en lege schappen in de supermarkten..

Help lokale voedselproducenten #supportyourlocalsNL steunt lokale voedselproducenten met het opzetten van korte ketens Gerwen – Lokale ondernemers hebben het moeilijk en dat het een ramp is voor chefs en restauranthouders is duidelijk. Minder zichtbaar zijn de lokale producenten die veelal voor een groot deel van hun afzet afhankelijk zijn van de horeca. Terwijl de schappen..

Duroc vlees: heerlijk gemarmerd

Bij Heyde Hoeve hebben we heerlijk gemarmerd vlees. Maar wat is dat nou eigenlijk? Gemarmerd vlees, ook wel intramusculair vlees genoemd, is vlees waar het vet als fijne adertjes tussen de spieren doorloopt. Dit geeft het vlees niet alleen zijn prachtige marmerachtige look maar komt de smaak ook nog eens ten goede. Wanneer je een..

Slagerij Patrick Broersen uit ’t Veld benoemd tot ambassadeur van Heyde Hoeve

Patrick Broersen: “Vet geeft smaak” ’t Veld – Slagerij Broersen uit ’t Veld is afgelopen donderdag geïnstalleerd als eerste ambassadeur van Heyde Hoeve, de producent van eerlijk en duurzaam Duroc varkensvlees. Je kunt er niet om heen wanneer je de warme en sfeervolle winkel van Patrick Broersen betreedt. Hier zijn mensen aan het werk met..

Heerlijk tijdens de carnaval, Brabantse zult op roggebrood!

De carnaval staat weer op het punt van uitbarsten, in Brabant natuurlijk maar ook in de rest van het land. Iedereen die carnaval viert heeft zo zijn eigen tradities en vanzelfsprekend ook op het gebied van de eetgewoontes. Het verorberen van meters verse worst is er één van, maar ook het eten van eenworstenbroodje op..

Maak van Valentijnsdag een heerlijke dag met de Valentijns-medaillon!

Verras je Valentijn met iets lekkers! Maak een heerlijke Valentijns-medaillon met Heyde Hoeve Duroc varkensvlees. Of duik samen de keuken in en zet een romantisch gerecht voor twee op tafel. Smaakvol, makkelijk en origineel. Een plaatje om te zien en heerlijk om te delen. Benieuwd naar dit product? Donderdag aanstaande verkrijgbaar in onze flagshipstore, Slagerij..

Betere gezondheid geeft beter vlees

Afgelopen januari stond Roy Janssen in Stal & Akker. Hij vertelde over Heyde Hoeve en het project Optimaliseren Diergezondheid Varkenshouderij: Door meer samenwerking en meer communicatie, werkt Heyde Hoeve aan het optimaliseren van de vleeskwaliteit van de varkens. Bij Heyde Hoeve werken acht varkenshouders nauw samen met dierenartsen en voervoorlichters. Samen doen zij mee aan..

Daar gaat ze…

Een jaar lang stond ie op het bureau van Yvonne van der Putten op de Heyde Hoeve, de aspergehamtrofee. Vandaag bracht ze hem, met een tikkeltje weemoed en lichte tegenzin, weer terug naar de organisator van de verkiezing van de “Lekkerste Aspergeham van het Jaar”. In 2019 was de Heyde Hoeve de trotse winnaar van..

Heyde Hoeve doet mee aan diergezondheidsproject

Wij begonnen het jaar goed met een prachtig artikel in de Nieuwe Oogst: Heyde Hoeve doet mee aan diergezondheidsproject. Artikel door: Jos Thelosen 04 jan 2020 om 10:00uur Roy Janssen kwam afgelopen voorjaar op de rijdende trein terecht van varkensvleesconcept Heyde Hoeve. De samenwerking van varkensbedrijven timmert sinds die tijd ook flink aan de weg..

Anuga Keulen 2019

Een heerlijke varkensstoof op Anuga 2019! Anuga Keulen is de grootste beurs ter wereld op het gebied van levensmiddelen en aanverwante producten. Producenten, importeurs en groothandelaars uit de levensmiddelenbranche komen elke twee jaar naar de Anuga om nieuwe producten en trends te ontdekken. Van zaterdag 5 tot en met woensdag 9 oktober 2019 kunt u..

Gastvrij Rotterdam 2019

Bezoek ons op Gastvrij Rotterdam 2019! Van maandag 23 tot en met woensdag 25 september 2019 vindt Gastvrij Rotterdam plaats. Gastvrij Rotterdam is dé horecabeurs voor ambitieuze horecaprofessionals en biedt aan bijna 13.000 ondernemers en managers uit de branche een hoogstaand gastronomisch platform met een compleet aanbod en diensten voor de eigen bedrijfsvoering. Heyde Hoeve..

TAVOLA 2020

Ontdek de Smaak van Vrüger op onze stand! Heyde Hoeve staat op Tavola 2020. Deze vakbeurs onderscheidt zich door haar specialisatie in de niche van de premium food & drinks. Sterke marktleiders en ambachtelijke producenten brengen een bijzonder assortiment van streng geselecteerde delicatessen en heerlijke kwaliteitsproducten. Tavola is één van de mooiste, meest kwalitatieve foodbeurzen..

Vacature – ENTHOUSIASTE FOODTRUCK-STER (M/V)

Enthousiaste foodtruck-ster (M/V) Wat wij zoeken Een ondernemende foodie met passie voor varkens en vlees! Kijk jij met open blik naar trends en ontwikkelingen in food? Raak je geïnspireerd door bijzondere plekken, authentieke producten en de mensen die je onderweg ontmoet? Kun jij zorgen voor de ultieme Heyde Hoeve beleving waarbij gasten genieten van Heyde..

Tiny Schepers in de lijst Food100

OKTOBER – 2017  Het voedselsysteem van nu is niet goed genoeg voor de 21ste eeuw. De epidemie van obesitas, aantasting van biodiversiteit, industrialisering van de landbouw, verminderd dierenwelzijn, voedselanalfabetisme en klimaatopwarming zijn de ongewenste gevolgen van een groeiende wereldbevolking en de noodzaak deze goedkoop te voeden. Deze race to the bottom in food moet gekeerd..

OOKWORST: het beste van twee werelden

Gerwen, 19 april 2017 – Minder vlees eten is beter voor de gezondheid en beter voor het milieu (bron RIVM). Vanuit deze gedachte hebben drie Brabantse bedrijven, cateraar VITAM, de Heyde Hoeve en de Dutch Quinoa Group, het beste van twee werelden gecreëerd: Ookworst. De worst bevat minder maar smaakvoller vlees (70%), beschikt over meer..

Kunstproject LUCY

In het najaar van 2015 startte FoodLabPeel, een traject van ontmoetingen en samenwerking tussen intensieve veehouders uit de Peelregio in Brabant en creatieve ondernemers. De Peelregio in Brabant staat bekend om haar intensieve veehouderij, een sector waar de afgelopen jaren grote maatschappelijke vragen spelen. Vijf veehouders hebben hun vragen voorgelegd aan een creatief ondernemer en..

Heyde Hoeve Duroc varken opgenomen in de Schijf van Croy

De restaurants van ‘De Smaak van Croy’ serveren met liefde, diervriendelijke producten aan hun gasten. Deze producten worden weergegeven op de Schijf van Croy. Het Heyde Hoeve Duroc varken hoort daar ook bij! Vanaf nu kan iedereen dagelijks de (h)eerlijke gerechten van het Heyde Hoeve Duroc varken proeven bij de restaurants van ‘De Smaak van Croy’…

De lekkerste saté van Nederland!

Calvé ging op zoek naar de lekkerste saté van Nederland. Op 5 oktober werd in de Kookfabriek in Amsterdam de wedstrijd gehouden waar de lekkerste gerechten geproefd en beoordeeld werden door de vakjury, onder leiding van Michelinsterren chef Erik van Loo, Niels van den Berg (Kokswereld/ Rungis), Albert van Rheede (Sanadome) en Pascal van Loon (Unilever..

Southern Dutch BBQ wint de 2nd Ruhrpott BBQ!!!

SEPTEMBER 2015 Tom Raes, Dorine van Geffen en Martijn Jacobs hebben afgelopen weekend de titel GRAND CHAMPION op hun naam geschreven tijdens de grootste wedstrijd van Europa, gehouden in Gelsenkirchen (Duitsland). Ze wonnen het van maar liefst 67 teams uit heel Europa én Amerika. Super trots zijn wij dat het Heyde Hoeve varken onderdeel is..

Heyde Hoeve wint Agrofoodpluim!

MEI 2015 – Varkenshouderij Heyde Hoeve uit Nuenen ontving woensdag 20 mei de Agrofoodpluim uit handen van gedeputeerde Yves de Boer. De Agrofoodpluim is een aanmoedigingsprijs van de provincie Noord-Brabant voor ondernemers die zich onderscheiden in innovatie en/of verduurzaming binnen de agrofoodsector. De Heyde Hoeve kreeg de prijs vanwege een gerichte, duurzame samenwerkingsaanpak met smaakvol,..

Beste varken van Nederland

OKTOBER 2012 – Het Heyde Hoeve varken is gekozen tot het meest duurzame en lekkerste varken van Nederland. De wedstrijd werd georganiseerd door Foodlog.nl en Urgenda. Een smaakjury met culinair journalist Jeroen Thijssen (Trouw), Robert Jeurissen (restaurant Coco Pazzo in Houten) en Johan van Uden (slagerij Chateaubriand in Heemstede) koos uit de meest innovatieve inzendingen de..

Mini broodjes met Krokante speklapjes

Recept van Yvonne van der Putten Ingrediënten Dunne lapjes buikspek zonder zwoerd, vraag de slager deze met de snijmachine te snijden, ongeveer 3 mm dik. Marinade: 100 ml ketchup, 50 ml sojasaus, 1 eetlepel bruine suiker Saus; 100 ml yoghurt, 1 eetlepel mayonaise, 1 teentje knoflook, ½ bosje bladpeterselie, zwarte peper, zee zout Mini broodjes..

Varkenshaas met gegrilde groenten

Recept van Yvonne van der Putten           1 Heyde Hoeve varkenshaasje van ca 350 gram Groenten; Rode punt paprika Rode ui Kastanje champignons Courgette Olijfolie Tijm, de blaadjes Knoflook Mini tros tomaat Zwarte peper Zeezout Boter Benodigdheden koekepan, braadpan, oven Bereidingswijze Snij de groenten in grove stukken, sprenkel er olijf olie over…

Stoofpotje van varkenswangetjes

Recept van Yvonne van der Putten           1,2 kg varkenswang, gevliesd en grof gesneden 100 g katenspek in blokjes 2 grote uien, grof gesneden 1 teen knoflook fijn gesneden 2 flesjes donker bier 1 witte boterham Mosterd 1 doosje kastanje champignons Platte peterselie gehakt ¼ bouillon boter Kruidenbouquet, tijm, laurier, kruidnagel Benodigdheden..

Kerstrecept: Carpaccio van varkensfilet

Recept van Yvonne van der Putten           4 eetlepels mayonaise 1 eetlepel olijfolie 1 theelepel fijn gehakte tijm Mespunt honing Citroensap van een halve citroen Benodigdheden oven, kommetje met lepel, mes Bereidingswijze Dep het vlees droog, kruid het rondom met peper en zout, braad het vlees licht aan en zet het ca…

Stoofpotje van varkenswangetjes

Recept van Yvonne van der Putten           1,2 kg varkenswang, gevliesd en grof gesneden 100 g katenspek in blokjes 2 grote uien, grof gesneden 1 teen knoflook fijn gesneden 2 flesjes donker bier 1 witte boterham Mosterd 1 doosje kastanje champignons Platte peterselie gehakt ¼ bouillon boter Kruidenbouquet, tijm, laurier, kruidnagel Benodigdheden..

Stoofvlees van mama’s oma’s

Recept van Ellen van Helmond – 3e prijs Moederdag receptenwedstrijd mei ’17                                                                                          ..

Mama’s sambal goreng uit Makassar

Recept van Astrid Maagdenberg – 2e prijs Moederdag receptenwedstrijd mei ’17                                                                                          ..

Normandische varkenshaas

Recept van mevrouw Zorge- Jaspers – 1e prijs Moederdag receptenwedstrijd                                                                                          ..

Italiaanse bonenstoofpot met saucijsjes

Ingrediënten Voor de soffrito: 100 gram wortel in kleine blokjes 100 gram bleekselderij in kleine blokjes 100 gram ui, fijngehakt 2 teentjes knoflook, fijngehakt Olijfolie Zout en versgemalen peper Voor de tomatensaus: De soffrito 1 rode peper, fijngehakt (met zaadjes als je van pittig houdt!) 2 blikken tomatenblokjes van goede kwaliteit En verder: 2 blikken..

Terrine van Heyde Hoeve varken met rauwkost van asperges en peterselie olie

Recept: Evert Thielen (Patron /Chef de cuisine) van de Gertruda Hoeve Recept voor 10 personen. Ingrediënten: 2 kilo Heyde Hoeve varkensnek 3 teentjes knoflook 1 blaadje laurier 1 bosje peterselie 23 gram gelatine Zout en versgemalen peper 10 stuks asperges rauw en geschild Voorbereiding: Snijd de nek in plakken van ongeveer 1,5 cm dik Pekel..

+ There are no comments

Add yours