Gerwen – December, de maand van samenzijn, gezelligheid en lekker eten. Het Sinterklaasfeest komt er aan en dan komen die gezellige Kerstdagen er daarna al snel weer aan. Heyde Hoeve inspireert met verrassende ideeën en natuurlijk met klassiekers!
Sinterklaasavond, zoet maar ook lekker hartig!
Een pakjesavond zonder kadootjes en zoetigheid kunnen we ons bijna niet indenken. Maar zet voor de liefhebbers van een hartig hapje eens wat andere dingen op tafel. Wat te denken van saucijsjes in speculaasjus, hartige bladerdeeghapjes of gewoon een echte klassieker: het gehaktballetje aan een prikkertje, niet te versmaden! Voor de liefhebbers:
Hartige Heyde Hoeve Duroc bladerdeeghapjes
Voor 16 stuks:
- 400 gram Heyde Hoeve Duroc varkensfricandeau, filet of procureur
- 1 blokje rundvleesbouillon
- 8 vellen bladerdeeg (ontdooid)
- 2 theelepels kerriepoeder
- Enkele takjes peterselie fijngehakt
- Peper en zout
- 2 eetlepels roomkaas
- 2 theelepels sesamzaadjes
- 1 losgeklopt ei (of twee)
- Bakplaat met bakpapier en vanzelfsprekend een oven
Bereidingswijze:
Kook het vlees in bouillon in 30 minuten gaar. Haal het uit de pan, laat uitlekken en snijd het vlees fijn, bak het daarna aan in een koekenpan met peper, zout en kerriepoeder. Zodra het lekker bruin is voeg dan de roomkaas en peterselie toe. Verwarm de oven ondertussen voor op 200 graden.
Neem een plakje bladerdeeg en snijd deze doormidden in twee rechthoeken en verdeel het vlees-kerrie mengsel aan één kant van het bladerdeeg. Snijd met een mesje een paar inkepingen aan de andere kant van het bladerdeeg. Vouw het stukje met inkepingen over de vulling en druk de zijkanten goed aan met een vork. Doe hetzelfde met de overige vellen bladerdeeg.
Leg de gevulde vierkantjes nu op een bakplaat met bakpapier, bestrijk de hapjes met losgeklopt ei en bestrooi met de sesamzaadjes. Bak ze in de oven op 200 graden tot zo mooi bruin en gaar zijn.
Kijk onder de tab “Ouderwets lekker”.