Home » Nieuws » Originals » HEYDE HOEVE TROTS OP THOMAS KOPPENS!

HEYDE HOEVE TROTS OP THOMAS KOPPENS!

De klassieker: Asperges met ei, botersaus en Heyde Hoeve Aspergeham! 

Thomas Koppens heeft de lekkerste Aspergeham van 2024 gemaakt met het heerlijke Heyde Hoeve Duroc vlees als basis. Terecht ontving hij daarvoor de trofee en oorkonde uit handen van het Brabants Asperge Genootschap. Hierbij een klassiek recept met de heerlijke prijswinnende achterham van Thomas Koppens. Omdat het zo lekker is en zo makkelijk klaar te maken:

Recept voor asperges met Heyde Hoeve ham

Voor 4 personen

Ingrediënten:
  • 1 kg (geschilde) asperges
  • 200 gram Heyde Hoeve Aspergeham (iets dikker gesneden plakken)
  • 4 eieren, 200 gram roomboter, scheutje melk
  • Gekookte aardappelen, Bieslook en peterselie
  • Peper en zout

Bereiding:
  1. Kook de geschilde asperges in ruim water met een scheut volle melk en een snufje zout gaar in zeven minuten en laat ze tien minuten nagaren in het kookvocht. De melk zorgt er voor dat de asperges hun mooie frisse kleur behouden.
  2. Kook ook de eieren gaar in circa acht minuten. De asperges zijn gaar als ze iets doorbuigen op de vork zonder dat ze slap gaan hangen. Asperges die te slap hangen zijn te gaar.
  3. Kook tegelijk met de asperges aardappelen of krieltjes gaar.
  4. Smelt de roomboter tot een heldere saus.
  5. Rol de asperges in plakken aspergeham of verdeel de asperges over de borden. Snij de gekookte en gepelde eieren in stukken, bestrooi licht met peper en zout. Verdeel dit over de asperges en overgiet dit met de roombotersaus.
  6. Serveer wat extra plakken aspergeham naast de asperges en maak het af met gehakte peterselie en bieslook.

Zo eenvoudig en smakelijk tegelijk!

De Lekkerste Aspergeham van Brabant is verkrijgbaar bij: 

Thomas Koppens, Kerkstraat 30 in Someren, 049 349 1437

www.heydehoeve.nl / [email protected]