Winter barbecue met het Dutch BBQ Team
Heb je al eens een stoofschotel gemaakt op de barbecue? Afgelopen november ging het Dutch BBQ Team aan de slag met Heyde Hoeve vlees. Op de barbecue maakte zij onder andere deze heerlijke stoofpot van Heyde Hoeve procureur. Een fantastisch winter BBQ recept dat je zeker eens moet proberen!
Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met Gastropedia, Dutch BBQ Team en Skottsberg. Bekijk de video via het kanaal van Gastropedia.
Meer Winter BBQ recepten van het Dutch BBQ Team? Bekijk ook het culinaire recept voor geroosterde buikspek & zoete aardappel poffertjes.
Ingrediënten voor 4-6 personen
- 1 kg Heyde Hoeve Duroc procureur (in grove stukken gesneden)
- 2 eetlepels stoofvleeskruiden
- 2 eetlepels roomboter
- 1/2 knolselderij, in blokjes gesneden
- 2 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden
- 1 laurierblad
- 2 wortels, in stukken
- 1 prei, in ringen
- 1 rode ui, gesnipperd
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 250 ml rode wijn
- Zout en versgemalen peper naar smaak
Ingrediënten voor 4-6 personen
- Vlees aanbraden
Kruid de stukken Heyde Hoeve prorureur met de stoofvleeskruiden. Verhit de roomboter in een grote pan (bij voorkeur een Skottsberg-pan) op de barbecue met directe hitte en voeg de stukken toe en bak ze rondom bruin. Dit zorgt voor een lekkere korst en extra smaak. - Groenten toevoegen
Voeg het laurierblad en de gesneden knolselderij, wortels, prei, bleekselderij en rode ui toe aan de pan en bak kort mee, zodat de smaken zich goed vermengen. - Tomatenpuree en wijn
Voeg de tomatenpuree toe en bak dit kort mee om de smaken te intensiveren. Blus het geheel af met de rode wijn en schraap de aanbaksels van de pan los. - Rustig laten garen op de BBQ
Plaats de pan op de BBQ, aan de zijkant voor indirecte hitte. Zet het deksel op de BBQ en laat het stoofgerecht 1 tot 1,5 uur rustig garen. Roer af en toe door en voeg eventueel wat extra wijn of water toe als de saus te veel in kan drogen. - Serveren
Serveer het malse stoofvlees met aardappelpuree en een frisse salade.
Tip: Dit gerecht komt het best tot zijn recht op een BBQ met indirecte hitte. De rokerigheid van het vuur voegt een extra laag van smaak toe die het stoofvlees nóg lekkerder maakt!
Eet smakelijk!