Ingrediënten
Voor de soffrito:
100 gram wortel in kleine blokjes
100 gram bleekselderij in kleine blokjes
100 gram ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
Olijfolie
Zout en versgemalen peper
Voor de tomatensaus:
De soffrito
1 rode peper, fijngehakt (met zaadjes als je van pittig houdt!)
2 blikken tomatenblokjes van goede kwaliteit
En verder:
2 blikken cannelinibonen, afgespoeld en uitgelekt
Heyde Hoeve saucijsjes (1 a 2 per persoon, afhankelijk van de grootte)
100 gram ontbijtspek, klein gesneden
2 dl groentebouillon
1 dl rode wijn
Olijfolie, boter (of reuzel)
Bereidingswijze
Maak eerst de soffrito. Verhit de olijfolie in een pan en bak op laag vuur alle groenten tot ze zacht zijn (ca 15 minuten). Voeg naar smaak de rode peper toe en laat deze even meebakken. Voeg de blikken tomaat toe en breng op smaak met zout en peper. Laat de tomatensaus lekker pruttelen tot de gewenste dikte (ca 30 minuten).
Bak ondertussen de saucijsjes samen met het ontbijtspek in de olie met boter (of reuzel) op gematigd vuur rondom bruin in een koekenpan (ca. 8-10 minuten). Haal de worstjes en het spek uit de pan en houd het warm. Schenk het vet uit de pan en zet deze terug op het vuur. Schenk de rode wijn in de pan en roer de aanbaksels los. Kook de wijn tot de helft in tot een lekkere jus.
Schenk de jus bij de tomatensaus en meng er de bonen en de groentebouillon doorheen. Voeg de stukjes spek toe en roer het geheel goed door. Leg er de saucijsjes bovenop en laat het geheel nog een kwartiertje zachtjes sudderen.
Heerlijk met stukken boerenbrood. Smakelijk eten!