Home » Nieuws » Originals » Heyde Hoeve Pinkster-tomahawk

Heyde Hoeve Pinkster-tomahawk

Het is binnenkort weer Pinksteren, een lekker lang vrij weekend met hopelijk mooi weer! En natuurlijk twee dagen om de barbecue in stelling te brengen! Heyde Hoeve heeft hierbij weer een smakelijke original voor de barbecue!

Onze tip: de Pinkster-original als onderdeel van een heerlijke barbecue maaltijd. Met Pinksteren gaan we tot op het bot! Vlees van de rib kan soms wat droog worden als je het net te lang laat garen. Het sappige Duroc vlees zorgt er voor dat het niet droog wordt, tenminste als je het goed bereid, en de vulling geeft het gerechtje nog meer smaak en sappigheid!

De Heyde Hoeve Pinkster-tomahawk (of ribkarbonade)

Ingrediënten:

  • Tomahawk of Ribkarbonade
  • Verse tijm, hier de blaadjes van
  • Rozemarijn fijn gehakt
  • Rode ui, fijne blokjes
  • Basis-grillkruiden, olijfolie en bruine suiker

Bewerking:

  1. Snij het vlees met de punt van een scherp mes in vanaf het bot open tot een grote platte lap.
  2. Meng vervolgens de ui en kruiden met wat olie tot een marinade en bestrijk de binnenkant van het vlees met de kruiden-marinade en rol het op.
  3. Zet het gevulde vlees vast met een bamboeprikker. 

NB: Het botje blijft aan het einde vastzitten, niet lossnijden! Bestrijk het vlees rondom met de grillkruiden, olijfolie en bruine suiker

Bereidingswijze consument:

Vraag uw slager-vakman om een Tomahawk te snijden van een Duroc rack of gebruik ribkarbonades als goed alternatief. We gaan het vlees grillen op de barbecue. Eerst rustig indirect garen, dus niet direct boven de warmtebron. Geef het vlees ca. 10-15 minuten de tijd. Daarna rondom bruin grillen boven de hete kolen of het warmte-element. 

Beleef de “Smaak van Vrüger” in de Heyde Hoeve Originals. 

Benieuwd naar dit product? Ga naar de site voor nog meer inspirerende en creatieve ideeën. Beleef de smaak van vrüger! Ga naar: www.heydehoeve.nl / [email protected]