Home » Nieuws » Originals » KERST INSPIRATIE van Heyde Hoeve

KERST INSPIRATIE van Heyde Hoeve

December original: “Kerst!” Een unieke, verassende original van Heyde Hoeve. Maak het gezellig tijdens de feestdagen en zet binnen twintig minuten een premium-kerstgerechtje op tafel. 

Een kerstrecept van Heyde Hoeve: Kaarsjes aan en gezelligheid in huis: serveer een “Christmas Shoe” van Heyde Hoeve! 

Vooral tijdens de kerstdagen voelen we de behoefte om het thuis gezellig te maken en aandacht aan elkaar te besteden. Maak het binnen extra gezellig met kaarsjes en een lekkere wijn. De hele dag in de keuken staan hoeft echt niet. De Heyde Hoeve Kerst-original staat zo op tafel en bevat subtiele en  smakelijke ingrediënten. Het Heyde Hoeve “Kerst-schoentje” maak je makkelijk zelf met een stukje mals Duroc-filet met truffel-tapenade en smakelijke Heyde Hoeve gedroogde ham. Merry X-mas!

Een nieuwe Kerst original van Heyde Hoeve vlees. Merry Christmas!

Heyde Hoeve Christmas Shoe

Ingrediënten (per stuk):
  • 1 stuk Heyde Hoeve Duroc varkensfilet van ca. 300 gram
  • 1 grote plak Heyde Hoeve Duroc gedroogde ham
  • 1 potje zwarte truffel tapenade (alternatief: paddestoelen-tapenade)
  • 4 bamboe spiesjes of saté-prikkers van ca. 10 cm
  • 1 takje rozemarijn
  • Worst- of keukentouw (30 cm)

Bewerking:

Het stukje filet in de lengte 3 centimeter diep insnijden, net als bij het bereiden van cordon blue. De filet aan de binnenkant bestrijken met de tapenade en het envelopje weer dichtklappen. De plak gedroogde ham over de lengte dubbelvouwen en bovenop de filet leggen met een takje rozemarijn. Zet vervolgens de onder- en bovenzijde van de filet vast met de stokjes. Maak het geheel af met het touw zig-zag langs de stokjes en een fraai strikje op het eind!

Bereidingsadvies: 

Het kerst-schoentje op de spekzijde 5 minuten aanbraden in de braad- of koekenpan, keren en dan de andere kant 5 minuten aanbraden, vervolgens nog een kleine 10 minuten zachtjes nagaren met de deksel op de pan.

Serveer-tip: Met haricots verts gewikkeld in HH Gedroogde ham en aardappelpuree! Gebruik wat tapenade en een scheutje rode wijn om de jus op smaak te brengen.

Benieuwd naar meer originele recepten? En de verkrijgbaarheid van de Heyde Hoeve Duroc gedroogde ham? Ga voor meer leuke berichten naar onze Facebook pagina of volg ons op Instagram!