Gerwen – December, de maand van samenzijn, gezelligheid en lekker eten. Het Sinterklaasfeest komt er aan en dan komen die gezellige Kerstdagen er daarna al snel weer aan. Heyde Hoeve inspireert met verrassende ideeën en natuurlijk met klassiekers!
Sinterklaasavond, zoet maar ook lekker hartig!
Een pakjesavond zonder kadootjes en zoetigheid kunnen we ons bijna niet indenken. Maar zet voor de liefhebbers van een hartig hapje eens wat andere dingen op tafel. Wat te denken van saucijsjes in speculaasjus, hartige bladerdeeghapjes of gewoon een echte klassieker: het gehaktballetje aan een prikkertje, niet te versmaden! Voor de liefhebbers:
saucijsjes in speculaasjus
Bestel varkenssaucijsjes bij de slager, braad ze aan weerskanten lekker bruin. Neem ze uit de braadpan en maak een lekkere jus van het braadvocht. Gebruik hiervoor een kwart bouillonblokje een klein kopje water en voeg een theelepel mosterd toe, bind het met een klein beetje bindmiddel (bloem of maizena). Kruimel tot slot twee speculaasjes door de jus en leg de saucijsjes op een schaal. Schenk de jus over de worstjes en bestrooi het geheel met wat speculaaskruimels of een snufje speculaaskruiden. Wat een heerlijk avondje!
Benieuwd naar dit product? Ga naar de website voor nog meer inspirerende en creatieve varkensvleesideeën. Beleef de “Smaak van Vrüger” met Heyde Hoeve recepten en originals.
Kijk onder de tab “Ouderwets lekker”.