Home » Nieuws » Recepten » Heerlijk recept voor jouw eigen Valentijn 

Heerlijk recept voor jouw eigen Valentijn 

Funny Valentine, een luxe varkensmedaillon 

Valentijnsdag is de dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven, dat kan met een bloemetje of een kadootje. Maar je geliefde trakteren op een lekker zelf gemaakt gerechtje is nog origineler en dat hoeft niet anoniem! Woensdag 14 februari is het Valentijnsdag, pak een schort en duik de keuken in voor een heerlijke Funny Valentine, een origineel gerecht met luxe Heyde Hoeve Duroc varkensmedaillons. Deze maak je van mooie varkensoesters gesneden van de ribfilet. Na de bereiding kunnen de funnies worden afgebakken in een voorverwarmde oven of in de hapjespan met gesloten deksel.

  • Ingrediënten voor 2 personen: 
  • 2 varkensoesters van 100 gram per stuk
  • 2 Tomaten van goede kwaliteit gehakt
  • 1 Rode puntpaprika
  • Handje verse basilicum 
  • 1 bolletje Mozzarella in stukjes gesneden
  • Gerookt spek in lange repen

Bereiding:

Snij medaillons van ca. 100 gram, maak een kuiltje in het midden of maak een diepe snede in het midden. Ontvel de tomaten en snij hiervan kleine blokjes, laat de mozzarella goed uitlekken en snij dit ook in fijne blokjes, verdeel de tomaten en de mozzarella in het kuiltje en verdeel de rest over de oester. Omwikkel de oester met een plakje gerookt spek. Steek met een figuursteker hartjes uit een rode punt paprika en verdeel deze over de oesters. 

Verwarm de oven voor op 180 graden, de oesters zijn klaar voor gebruik na een kwartiertje tot 20 minuten in de oven (even kort nagaren onder alufolie). Strooi voor het opdienen de verse basilicum over de medaillon. Enjoy! Serveer tip: serveer met een Italiaanse pasta salade en romantisch drankje naar smaak!

Allergenen:

Benieuwd naar dit product? Ga naar de website voor nog meer inspirerende en creatieve varkensvleesideeën. Beleef de “Smaak van Vrüger” met Heyde Hoeve recepten en originals. 

Kijk onder de tab “Ouderwets lekker”.