Home » Nieuws » Recepten » WINTERBARBECUE Heyde Hoeve BEENHAM

WINTERBARBECUE Heyde Hoeve BEENHAM

Heyde Hoeve wenst u Smakelijke Feestdagen!

Een perfect idee voor de feestdagen: Gegaarde beenham van uw Heyde Hoeve slager. Het is een ambachtelijk product gemaakt van malse spierdelen uit de achterham van het Heyde Hoeve Duroc varken, het spierstuk en de dikke lende.

Beenham is een geweldig stuk vlees voor het kerstmenu, heerlijk gesneden in plakjes tijdens de kerstbrunch of lekker makkelijk op een warm broodje met frisse salade en een romige saus. Mogelijkheden genoeg! Ter inspiratie geven we u hierbij in ieder geval een tweetal suggesties voor het kerstmenu. Heyde Hoeve beenham met Brabantse mosterd-dille saus en de kerstklassieker met kruidnagel-sinaasappel saus. Hoe dan ook: Heyde Hoeve wenst u smakelijke Feestdagen!

HEYDE HOEVE DUROC, DE SMAAK VAN VRÜGER!

Algemene bereidingswijze

Gebruik voor 4-6 personen een beenhammetje van ca. 1 tot 1,5 kg. De ham is gegaard en hoeft in de voorverwarmde (150 gr. C) oven, gedurende 45 minuten oven alleen te worden verwarmd en/of onder de grill te worden afgebakken. Glaceer het hammetje op het laatst met een mix van olie, Brabantse mosterd en bruine suiker. Dit geeft een mooi glanzend bruin korstje.

Brabantse mosterd-dille saus

Smelt roomboter met een theelepel bloem in een braadpannetje en voeg hierbij een groot glas witte wijn, citroensap en een eetlepel Brabantse mosterd toe. Voeg ook een halve eetlepel bruine suiker (honing mag ook) en 200 ml kookroom toe. Goed doorroeren en indikken tot er een gladde saus ontstaat. Hak verse dille fijn en roer vier eetlepels van de vers gehakte dille door de saus. Breng indien gewenst verder op smaak met zeezout en zwarte peper. Garneer de beenham rondom met saus, takjes dille en partjes citroen.

Kruidnagel-sinaasappel-saus.

Smelt roomboter met een theelepel bloem in een braadpannetje en voeg hierbij een groot glas rode wijn, sap van een uitgeperste sinaasappel en een scheut kruidenbouillon toe. Voeg ook een theelepel kruidnagelpoeder en een stuk of 3 kruidnagels toe. Goed doorroeren en indikken tot er een gladde saus ontstaat. Haal de pan van het vuur en klop kleine klontjes boter door de saus, voeg pas klontjes boter toe als voorgaande klontjes roomboter door de saus zijn opgenomen. Breng indien gewenst verder op smaak met zeezout en zwarte peper. Garneer de beenham rondom met saus en partjes sinaasappel.