Home » Nieuws » Recepten » Pork Rack met basilicum pesto

Pork Rack met basilicum pesto

Heerlijk recept van Miss BBQ Quint van de BBQ Ranch in Echteld 

De Lente is begonnen! Tijd om lekker aan de slag te gaan met een mooi stuk Heyde Hoeve Duroc. Door het intramusculaire vet in het vlees is het heerlijk mals en sappig. Jolanda Kwint experimenteerde op haar BBQ Ranch met een prachtig gevuld Heyde Hoeve pork Rack – ook wel bekend als Tomahawk of Tomapork. Dit indrukwekkende stuk vlees komt van de rib van het Duroc-varken: een niet volledig uitgebeende rib, waarbij de lange karbonadebotjes nog zichtbaar zijn. Het gerecht werd bereid op de WSM en… wat was het lekker! Hier vind je het recept:

Ingrediënten

  • Heyde Hoeve Pork Rack of een deel ervan (afhankelijk van het aantal personen)
  • Kruiden naar wens 
  • Zongedroogde tomaatjes (in reepjes gesneden)

Zelfgemaakte pesto:

  • 30 gr verse basilicum 
  • 40 gr pijnboompitten
  • 60 gr Parmezaanse kaas
  • 5 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • Optioneel peper

Bereiding

Het vlees
Verwijder het vlies membraan van de pork rack (het stugge vlies) gemakkelijk door een begin te maken met een stukje keukenrol. Ongeveer 1cm vanaf de botjes kan je een insnede maken in het ribvlees van de rack (zie filmpje) en bestrooi vervolgens het open geslagen vlees met je favoriete kruiden (of zoals wij op de BBQ Ranch de AP Rub van Killer Hogs heerlijk! ) Vervolgens het vlees insmeren met de pesto en hierop zongedroogde tomaatjes gelegd, deze hebben we eerst in reepjes gesneden. Vervolgens het vlees weer oprollen en met slagers touw vast maken. 

De pesto
Alle ingrediënten worden met de staafmixer fijn gemaakt zodat het mengsel goed smeerbaaar is. Alle ingrediënten hebben we met een staafmixer fijn gemaakt. Leg je rack op de BBQ met een indirecte temperatuur van zo’n 145/160 graden. Na 30 minuten smeer je het braadstuk met een kwastje in met wat overgebleven olie van de zongedroogde tomaatjes. Haal de rack met 68 graden van de BBQ en pak deze voor zo’n 15 minuten in een niet geheel gesloten aluminiumfolie verpakking. Op deze manier gaart het vlees nog door zonder uit te drogen.

Serveer met stokbrood en een salade met tomaat en rode ui. Ook lekker met gebakken gekruide aardappelpartjes of een gegrilde maiskolf. Een lekkere bel rode wijn of een speciaalbier maakt de BBQ compleet! Eet smakelijk!