Home » Nieuws » Recepten » Heerlijk recept voor de Winter BBQ

Heerlijk recept voor de Winter BBQ

Barbecueën het hele jaar rond, experimenteren in de winter!

Op deze plek hebben we het al vaker aangehaald, barbecueën is fantastisch in de zomer, maar magisch in de winter! Barbecueën en grillen kan het hele jaar door. In de winter is het heerlijk om langzaam te barbecueën met bijvoorbeeld een mooie Heyde Hoeve Duroc-varkensschouder of procureur. Bij barbecueën in de winter leg je andere smaakaccenten. Je kunt dan lekker variëren met warme, hartige smaken. Sauzen met een volle rode wijn en hele kruidnagels doen het in deze maanden vaak ook erg goed. Wanneer je beschikt over een smoker, green egg of kamado dan kun je heerlijk aan de slag met grote stukken Low en Slow, voor de grillers met een (kleinere) standaard barbecuegrill of een grillpan hierbij een niet te versmaden grill-idee:

Duroc Steak van de BBQ (of grillpan) met blauwader-kaas en jalapeño-boter


Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 4 Heyde Hoeve ribsteaks (karbonade met of zonder been) of 4 tomahawks
  • 125 gram blauwader-kaas
  • 1 jalapeño-peper
  • 15 gram platte peterselie (vers)
  • 1 theelepel zeezout
  • 100 gram roomboter
  • 1 eetlepel olijfolie 
  • alufolie

Bereiding:

Steek de barbecue aan. Verwijder de steelaanzet van de jalapeño-peper en het vruchtvlees met de zaadlijsten fijn. Hak de peterseliefijn. Meng de peper met de peterselie, blauwader-kaas en het zeezout door de boter. Dep de steaks droog met keukenpapier, bestreek de beide kanten met olie, bestrooi met zout en grill het vlees 2 minuten aan elke kant (medium) op de barbecue. Schep op elke steak 1 eetlepel boter, bestrooi met peper en laat afgedekt met alufolie rusten. Serveer met stokbrood en een salade met tomaat en rode ui. Ook lekker met gebakken paddenstoelen, warme roma-tomaat en een gegrilde maiskolf. Een lekkere bel rode wijn maakt de winterse BBQ compleet!

Bewaartip: 

Je kunt de boter van tevoren maken, bewaar het afgedekt met vershoudfolie in de koelkast. Laat het voor het serveren op kamertemperatuur komen.

Benieuwd naar dit product? Ga naar de website voor nog meer inspirerende en creatieve varkensvleesideeën. Beleef de “Smaak van Vrüger” met Heyde Hoeve recepten en originals. 

Kijk onder de tab “Ouderwets lekker”.  www.heydehoeve.nl / [email protected]