Een verassend moederdag gerecht uit de archieven van Heyde Hoeve!
Het is binnenkort weer Moederdag. Heyde Hoeve heeft hierbij weer een smaakvol advies. We gaan onze moeders en oma’s natuurlijk verwennen met een lekker en gezond ontbijt op bed. Verse broodjes met eigengemaakte achterham of gedroogde ham van de Heyde Hoeve.
Voor het avondeten adviseren we een ouderwets lekker stoofpannetje met Heyde Hoeve vlees met originele smaken. Onze tip: Stoofvlees van mama’s oma’s, met de smaak van vrüger!
STOOFVLEES VAN MAMA’S OMA’S
Ingrediënten
- 600 g Heyde Hoeve varkenspoulet of hamlappen in stukjes
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 el stroop
- 1 bouillonblokje
- 1 winterpeen, in kleine blokjes
- maggi, scheutje
- gedroogde uitjes
- zout en peper
Voor de marinade
- 150 ml azijn
- 50 ml water
- 5 laurierblaadjes
- 2 uien, fijn gesnipperd
- 1 el suiker
Benodigdheden
- Een kom met deksel,
- Een grote stoofpan
- Keukenrol
Bereidingswijze
- Marineer het vlees in azijn, water, fijn gesnipperde uien, laurier en suiker. Zet het gemarineerde vlees enkele uren in de koelkast in een kom met deksel.
- Haal het vlees uit de marinade en dep droog met keukenrol. Bewaar het azijnmengsel.
- Kruid het vlees met zout en peper en bak het aan in een stoofpan tot het mooi bruin is.
- Het azijnmengsel toevoegen aan het vlees samen met een bouillonblokje, de wortel in stukjes en een scheutje maggi. Ongeveer 2 uur laten stoven op heel laag vuur. Het laatste half uur de tomatenpuree en de stroop toevoegen en goed doorroeren.
- Voeg nog wat gedroogde uitjes toe en klaar is het stoofvlees van mama’s oma’s.
Smakelijk eten!