Recept van Ellen van Helmond – 3e prijs Moederdag receptenwedstrijd mei ’17
Ingrediënten
600 g Heyde Hoeve varkenspoulet of hamlappen in stukjes
1 klein blikje tomatenpuree
1 el stroop
1 bouillonblokje
1 winterpeen, in kleine blokjes
maggi, scheutje
gedroogde uitjes
zout en peper
Voor de marinade
150 ml azijn
50 ml water
5 laurierblaadjes
2 uien, fijn gesnipperd
1 el suiker
Benodigdheden
kom met deksel, stoofpan, keukenrol
Bereidingswijze
Marineer het vlees in azijn, water, fijn gesnipperde uien, laurier en suiker. Zet het gemarineerde vlees enkele uren in de koelkast in een kom met deksel.
Haal het vlees uit de marinade en dep droog met keukenrol. Bewaar het azijnmengsel. Kruid het vlees met zout en peper en bak het aan in een stoofpan tot het mooi bruin is. Het azijnmengsel toevoegen aan het vlees samen met een bouillonblokje, de wortel in stukjes en een scheutje maggi. Ongeveer 2 uur laten stoven op heel laag vuur. Het laatste half uur de tomatenpuree en de stroop toevoegen en goed doorroeren. Voeg nog wat gedroogde uitjes toe en klaar is het stoofvlees van mama’s oma’s.
Smakelijk eten!
Heeft u ook een lekker varkensvleesrecept wat u graag met ons wilt delen? Stuur ons een mail, wij zijn heel benieuwd!