Recept van Yvonne van der Putten
1,2 kg varkenswang, gevliesd en grof gesneden
100 g katenspek in blokjes
2 grote uien, grof gesneden
1 teen knoflook fijn gesneden
2 flesjes donker bier
1 witte boterham
Mosterd
1 doosje kastanje champignons
Platte peterselie gehakt
¼ bouillon
boter
Kruidenbouquet, tijm, laurier, kruidnagel
Benodigdheden
koekepan, braadpan, oven
Bereidingswijze
Kruid de wangetjes met zout en peper, en bak ze in 2 of 3 porties aan in de koekenpan
Smelt boter in de braadpan en bak de uien met het spek en de knoflook aan, voeg de aangebakken wangetjes toe
Doe het bier in de koekenpan en los het aanbaksel op, giet dit bij de braadpan
Bestrijk de boterham met mosterd en leg deze met het kruiden bouquet bij de wangetjes in de pan
Vul eventueel aan met bouillon totdat het vlees helemaal onder het vocht staat
Plaats de pan in de voorverwarmde oven op 130 graden
Maak de champignons schoon en snij ze in partjes, voeg de champignons na 1,5 uur toe aan de wangetjes en laat het geheel nog circa 30 minuten zachtjes garen
Smakelijk eten!
Recept downloaden als PDF? Klik hier.
Heeft u ook een lekker varkensvleesrecept wat u graag met ons wilt delen? Stuur ons een mail, wij zijn heel benieuwd!