Heerlijk recept voor jouw Valentijn!
Valentijnsdag is de dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven. Dat kan met een bloemetje of een kadootje, maar een zelf gemaakt gerecht is origineler! Vrijdag 14 februari is het Valentijnsdag. Duik de keuken in voor een heerlijke Funny Valentine, een origineel gerecht met luxe Heyde Hoeve Duroc varkensmedaillons. Deze maak je van mooie varkensoesters gesneden van de rib filet. Na de bereiding kunnen de “Funnies” worden afgebakken in een voorverwarmde oven of in de hapjespan met gesloten deksel.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 varkensoesters, 100 gram per stuk
- 2 tomaten van goede kwaliteit, gehakt
- 1 rode puntpaprika
- Handje verse basilicum
- 1 bolletje (buffel)mozzarella, in stukjes gesneden
- Gerookt spek, in lange repen
Bereiding:
Snij medaillons van ca. 100 gram of vraag je slager voor twee mooie medaillons. Maak een kuiltje in het midden of maak een diepe snede in het midden. Ontvel de tomaten en snij hiervan kleine blokjes. Laat de mozzarella goed uitlekken en snij dit ook in fijne blokjes. Verdeel de tomaten en de mozzarella in het kuiltje en verdeel de rest over de oesters. Omwikkel de oesters met een plakje gerookt spek. Steek met een figuursteker hartjes uit een rode punt paprika en verdeel deze over de oesters. Als je geen steker bij de hand hebt, kun je ook voorzichtig met een mes proberen de hartjes te snijden.
Verwarm de oven voor op 180 graden. De oesters zijn klaar na 15 tot 20 minuten in de oven (even kort nagaren onder aluminiumfolie). Strooi voor het opdienen de verse basilicum over de medaillons. Enjoy!
Serveer tip: serveer met een Italiaanse pasta salade en een romantisch drankje naar smaak!