Home » Nieuws » Recepten » Varkenshaas met gegrilde groenten

Varkenshaas met gegrilde groenten

Recept van Yvonne van der Putten          

1 Heyde Hoeve varkenshaasje van ca 350 gram
Groenten;
Rode punt paprika
Rode ui
Kastanje champignons
Courgette
Olijfolie
Tijm, de blaadjes
Knoflook
Mini tros tomaat
Zwarte peper
Zeezout
Boter

Benodigdheden
koekepan, braadpan, oven

Bereidingswijze

Snij de groenten in grove stukken, sprenkel er olijf olie over. Voeg de tijm en knoflook, schijfjes toe en zet ongeveer 15-20 minuten in de oven op 180 graden, totdat de groenten nog voldoende beet hebben.
Vouw de dunne punt van het varkenshaas om en zet vast met een prikker
Kruid het haasje rondom met zwarte peper en zeezout, even goed inmasseren.
Doe een klont boter in de koekenpan, braad het haasje rondom mooi bruin aan.
Doe het haasje in een oven schaal en gaar het op 130 graden ca 8-12 minuten afhankelijk van de dikte en gewenste gaarheid.
Zet de groenten nog even onder de grill.

Smakelijk eten!

 

Recept downloaden als PDF? Klik hier.

Heeft u ook een lekker varkensvleesrecept wat u graag met ons wilt delen? Stuur ons een mail, wij zijn heel benieuwd!