Home » Nieuws » Recepten » Zomerse beenham van de barbecue

Zomerse beenham van de barbecue

Zomer tijd is Barbecue tijd: De originele beenham van Heyde Hoeve blijft een favoriet!

Het is hartje zomer, de vakanties in het zuiden en midden-Nederland zijn van start gegaan en het noorden volgt spoedig. De weersvoorspellingen zijn gunstig en de barbecue-liefhebbers profiteren optimaal van de omstandigheden. Het is het perfecte moment voor een lekker recept voor een Zomerse Beenham van Heyde Hoeve op de barbecue. Doen jullie mee?

Een goed moment om de liefhebbers van Low & Slow te voorzien van een recept waarmee bij het barbecueën weer een next-level wordt aangetikt. Natuurlijk is een worstje of speklapje lekker maar met deze Heyde Hoeve beenham-original op de barbecue steel je pas echt de show! Een mooi stuk beenham gaan we eerst pekelen en injecteren met een spuitpekel. Daarna laten we de ham een dagje rusten in de koelkast. Op de barbecue-dag gaan we de ham eerst voorgaren om hem vervolgens te garen op de barbecue voor een mooi resultaat en gelikte presentatie. 

Benieuwd naar dit originele product? Vraag dan de recepten aan via de site van Heyde Hoeve voor nog meer inspirerende en creatieve varkensvleesideeën. Beleef de smaak van vrüger in de Heyde Hoeve Originals. 

Heyde hoeve beenham voor op de bbq – bekijk hier het recept!

Bij deze het recept voor een zomer BBQ Beenham.

Vraag de slager naar een hamfricandeau met been bij voorkeur het Spierstukje met Bilpijpje. Gewicht per persoon 250 gram


Ons kruiden recept voor een beenham van 1,5 kilo
4 eetlepels Donkere Basterdsuiker
2 eetlepels Gerookt Paprikapoeder 
1,5 eetlepel Zwarte Peper
1,5 theelepel Gemalen cayenne peper 
2 theelepels Knoflook Granulaat 
1,5 theelepel Mosterdpoeder 
1,5 theelepel Uienpoeder

Gemiddeld gewicht beenham spierstuk 1,5 tot 2 kilo. Vraag de slager naar een hamfricandeau met been bij voorkeur het Spierstukje met Bilpijpje. Gewicht aanhouden voor advies: per persoon 250 gram

Voorbereidingen:

  1. Maak een pekelbad met worst-zout (80 gram worst-zout per liter lauw water)
  2. Injecteer de ham +/- 10 % met de pekel en wrijf de beenham daarna in met een kruidenmengsel naar keuze. (zie hier een voorbeeld)
  3. Laat de ham een dag liggen in de koelkast en de volgende dag kun je als voorbereiding de beenham eerst voorkoken op 80 graden 120 min. kern temperatuur 68 graden.
  4. Direct na het voorkoken, afbranden in de oven op 175 graden en 30 min bruingrillen tot de ham egaal bruin is. Je kunt dit ook op een ander moment doen (bij de klant thuis).