Home » Nieuws » Uncategorized » De klassieker: Asperges met ei, botersaus en Heyde Hoeve Aspergeham

De klassieker: Asperges met ei, botersaus en Heyde Hoeve Aspergeham

Elke sportliefhebber weet dat het voorjaar de tijd is van de klassiekers, de Ronde van Vlaanderen, de Amstel Gold Race en… Asperges met achterham, ook zo’n heerlijke klassieker. Omdat het zo lekker is en zo makkelijk klaar te maken:

Voor 4 personen:

  • 1 kg (geschilde) asperges
  • 200 gram Heyde Hoeve Aspergeham (iets dikker gesneden plakken)
  • 4 eieren, 200 gram roomboter, scheutje melk
  • Gekookte aardappelen, Bieslook en peterselie
  • Peper en zout

Bereiding:

  1. Kook de geschilde asperges in ruim water met een scheut volle melk en een snufje zout gaar in zeven minuten en laat ze tien minuten nagaren in het kookvocht. De melk zorgt er voor dat de asperges hun mooie frisse kleur behouden.
  2. Kook ook de eieren gaar in circa acht minuten. De asperges zijn gaar als ze iets doorbuigen op de vork zonder dat ze slap gaan hangen. Asperges die te slap hangen zijn te gaar.
  3. Kook tegelijk met de asperges aardappelen of krieltjes gaar.
  4. Smelt de roomboter tot een heldere saus.
  5. Rol de asperges in plakken aspergeham of verdeel de asperges over de borden.
  6. Snij de gekookte en gepelde eieren in stukken, bestrooi licht met peper en zout. Verdeel dit over de asperges en overgiet dit met de roombotersaus.
  7. Serveer wat extra plakken aspergeham naast de asperges en maak het af met gehakte peterselie en bieslook.

Zo eenvoudig en smakelijk tegelijk!

De Lekkerste Aspergeham van Brabant is verkrijgbaar bij: 

Thomas Koppens, Kerkstraat 30 in Someren, 049 349 1437

www.heydehoeve.nl / [email protected]