Home » Nieuws » Varkenspraat » Duurzaamheid stopt nooit BIJ Heyde Hoeve

Duurzaamheid stopt nooit BIJ Heyde Hoeve

Heyde Hoeve & HAS studenten werken aan verlaging CO2 voetafdruk

’s Hertogenbosch / Gerwen – Studenten van de Hogere Agrarische School in den Bosch zijn in september begonnen met een project om de CO2 voetafdruk van Heyde Hoeve in kaart te brengen. Samen met Heihoef Farming wordt druk gewerkt aan een model waarmee de duurzaamheids-prestaties op het boerenerf in kaart worden gebracht. Duurzaamheid stopt nooit bij Heyde Hoeve.

Studenten van HAS ‘s-Hertogenbosch komen langs bij HQ van Heyde Hoeve in Nuenen

ontwikkelingen duurzaamheid

“Wij noemen dat volhoudbaar”

De ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid gaan snel. Duurzaamheid staat ook binnen Heyde Hoeve bijna dagelijks op de agenda. De samenleving en onze klanten stellen, terecht, steeds meer vragen over het effect van de veehouderij op het milieu. De Heyde Hoeve boeren kiezen voor het duurzaam houden van varkens, wij noemen dat volhoudbaar. We werken samen met boeren die het graag anders willen doen en toekomstgericht kijken binnen hun bedrijfsplan.

Voorbeelden zijn hiervan zijn de omzetting van afval in groene energie, biologische luchtwassers en zonnepanelen op onze stallen. Ook het gebruik van reststromen uit de levensmiddelensector draagt bij aan een circulaire varkenshouderij. Het gebruik van de duurzaamheids-tool gaat Heihoef helpen om de prestaties te meten en steeds verder te verbeteren. Deze ontwikkelingen zullen ons gaan helpen om de duurzaamheid per bedrijf in kaart te brengen en zo kunnen wij de boeren langs de zijlijn van waardevolle informatie voorzien. Een mooi project om dit samen met de studenten van de HAS uit ‘s-Hertogenbosch uit te voeren.

Meer weten? Neem gerust contact met ons op of stuur een email naar [email protected].

De Heyde Hoeve, Rullen 15 Nuenen, 040 – 2990889

Volg hier Heyde Hoeve op Facebook of voor neem een kijkje op onze Instagram pagina.

www.heydehoeve.nl / [email protected]