Home » Nieuws » Varkenspraat » Farmers festival wintelre

Farmers festival wintelre

Heyde Hoeve present tijdens Farmers Festival Wintelre

Gerwen – Op zondag 20 februari wordt in Wintelré het 10-jarig bestaan gevierd van Hoeve “De Nachtegaal”.  Ter gelegenheid hiervan wordt een boerenfestival georganiseerd. De Heyde Hoeve is er bij met de befaamde roze foodtruck. De bezoekers kunnen dan bijvoorbeeld genieten van een heerlijk broodje bourgondische beenham.

Hoeve Nachtegaal in Wintelre heeft een gezellige boerderij terras en zichtstal waar regelmatig iets te beleven is. Er is en speeltuin voor de kinderen, livemuziek, bierproeverij en er worden boerderijexcursies georganiseerd, kortom een leuke plek voor iedereen. Samen met een groep boeren uit De Kempen heeft Hoeve Nachtegaal het initiatief genomen om een ‘Boeren Festival’ te organiseren. Een hele dag tussen de koeien, op het erf marktkramen en attracties. “Voor jong en oud, voor stad en platteland. Brabantse gezelligheid”, aldus organisator Hans Huijbers. Ongedwongen onder het genot van een hapje, een drankje en muziek.

Gedreven door hun vakmanschap laten de boeren zien wat hun werk betekent. Voor natuur, landschap, en voor ons voedsel. “Niet alleen praten, maar ook proeven wat het land voortbrengt”. Dit alles afgewisseld met leuke kraampjes: ‘’Mi Van Alles En nog Wa’’. Naast boeren en tuinders vertellen vrijwilligers van de agrarische natuurvereniging, de vogel (en uilen) werkgroep, de vereniging van zorgboeren en leden van een energiecoöperatie hun verhaal. “Waar de ouders kunnen genieten en beleven, kunnen de kinderen hun hart ophalen met onder andere klimmen op een stroberg, de speeltuin en springen op springkussen.

ZONDAG 20 FEBRUARI 2022
Hoeve Nachtegaal – Merenweg 1B, Wintelre.
Van 11:00 tot 17:00 uur.

Er is toegangscontrole met corona check.