Home » Nieuws » Varkenspraat » Getest: Heyde Hoeve vlees is lekkerder!

Getest: Heyde Hoeve vlees is lekkerder!

Studenten beoordelen Heyde Hoeve vlees opnieuw als lekkerder dan dat van de supermarkt

Delft / Gerwen – Studenten van Hogeschool Inholland in Delft hebben sensorisch onderzoek uitgevoerd naar de eetkwaliteit van varkensvlees. Hierbij is het vlees van het Heyde Hoeve Duroc concept vergeleken met vlees dat in de supermarkt wordt verkocht. Het onderzoek is uitgevoerd in het kader van het Greenjuniors project, een afstudeerproject van studenten Hogeschool Inholland Delft, Foodtechnologie en Agromarketing.

Het project werd in september 2021 gestart en het onderzoek werd in december uitgevoerd in het foodlab van de hogeschool in Delft. Aan het onderzoek werd deelgenomen door een onafhankelijk testpanel van dertig personen, die de test uitvoerden in speciaal daarvoor uitgeruste testcabines. Voor een onderzoek met een betrouwbaarheid van 95% zijn eigenlijk honderd respondenten nodig. Dat is onder de gegeven omstandigheden echter niet haalbaar. Bij het testen van het vlees werden 3 soorten varkensvlees met elkaar vergeleken, een mager stuk vlees (ribkarbonade) een vetter stuk (procureur) en een gemalen product (gehakt). Bij alle drie de soorten werd het vlees van Heyde Hoeve door twee derde van de respondenten lekkerder beoordeeld dan het vlees uit de supermarkt. Met name op het gebied van sappigheid en malsheid was het onderscheid duidelijk.

Heyde Hoeve is trots op het resultaat. De uitkomsten geven een bevestiging van de resultaten van het sensorisch onderzoek dat in 2020 ook al door studenten levensmiddelentechnologie werd uitgevoerd. Heyde Hoeve vindt het belangrijk dat het onderscheid op het gebied van eetkwaliteit van het Heyde Hoeve Duroc varkensvlees door onafhankelijk onderzoek wordt aangetoond. Het is een onderdeel van het continu verbeterprogramma op het gebied van smaak en kwaliteit, hèt speerpunt binnen de Heyde Hoeve organisatie.

Bent u ook geïnteresseerd in het heerlijke Heyde Hoeve Duroc varkensvlees? Neem dan gerust contact met ons op:

De Heyde Hoeve, Rullen 15 Nuenen, 040 – 2990888

www.heydehoeve.nl / [email protected]