Home » Nieuws » Varkenspraat » Heyde Hoeve Dry aged  

Heyde Hoeve Dry aged  

Onlangs werd in Nijmegen het Chef’s Culinar Summer Event georganiseerd. Een speciale middag voor chefs, inkopers en managers uit de horeca branche. Tijdens deze middag werden er drukbezochte workshops gehouden met veel aandacht voor het Heyde Hoeve Duroc vlees, de sublieme eigenschappen van het vlees en inspirerende ideeën met “vergeten” vlees. Onze eigen chef Ger liet de aanwezigen proeven vanaf de kamado en Chefs Culinar-slager Michiel Slootweg beende varkensmiddels uit en vertelde de aanwezigen over de oneindige mogelijkheden en variaties met het Heyde Hoeve Duroc Vlees.

Wat een smaak!

Wat een inspirerende dag! Tijdens deze dag kwam spontaan het idee naar boven om enkele racks van het Heyde Hoeve varken twee weken af te hangen in de aanwezige rijpingskasten. Het resultaat? Echte intense smaak! Door het rijpen in de kast wordt het vlees weggehangen in een geconditioneerde omgeving met een lage temperatuur en een constante luchtvochtigheid en -circulatie. Het vlees werd door dit proces nog steviger maar behield zijn sappigheid. Door het rijpen werd de smaak nog voller en intenser dan normaal. Het vlees werd geproefd met een klein beetje grof gemalen zeezout. Een echte smaaksensatie!

Beschik je over een dry-ager? Het is absoluut de moeite waard om het ook eens te proberen!

Met dank aan Michiel Slootweg van Chefs Culinar Nijmegen.