Home » Nieuws » Varkenspraat » Inspiratie op maat: de Heyde Hoeve Duroc Workshop

Inspiratie op maat: de Heyde Hoeve Duroc Workshop

Arnhem / Gerwen  Deze week waren we te gast bij het proeflokaal “Enjoy and Learn” aan de Geitenkamp in Arnhem. Op deze inspirerende plek laat Kumar Poot jonge mensen een vak leren in de horeca en kennis maken met het bereiden van mooie gerechten. Kumar kiest voor zijn proeflokaal en de webshop “Bier en Vlees” sinds kort voor Heyde Hoeve Duroc vanwege het onderscheid, de lekkere smaak en het volhoudbare verhaal van Heyde Hoeve. Dat past helemaal bij de filosofie en het verhaal van zijn eigen zaak.

Inspiratie en ambacht

Om zijn medewerkers een extra kennis-injectie te geven en wat kneepjes van het slagersambacht bij te brengen waren we met onze vleesadviseur, slager en chef-kok Ger Coenraad neergestreken op de hippe locatie in Arnhem. Een voormalige slagerij, wat prominent terug komt in het interieur. Onze Ger trok alle registers open tijdens deze middag en de medewerkers hingen aan zijn lippen. Bij het thema “vierkantsverwaarding” kwamen de mogelijkheden van alle delen van het varken aan de orde, van de schouder, procureur, rib en buik tot aan de fijne delen van de ham.

Vierkants-verwaarding en mooie producten

Naast de klassiekers zoals pulled pork van de procureur, de beenham, porchetta, de ribroast en de tomahawk kwamen ook de “vergeten” stukken vlees aan de orde. Van de snippers en het zwoerd maakte Ger met toevoeging van prei, wortel en tuinkruiden een overheerlijke rilette. Ger gaf verschillende tips en showde zijn technieken bij het maken van charcuterie en bacon. Aan het einde van de workshop moesten natuurlijk de zacht gegaarde stukken ribroast van de barbecue worden geproefd. Wat een smaak en finesse! Kortom het was weer een zeer geslaagde middag.

Workshop boeken?

Heyde Hoeve heeft de mogelijkheid om workshops op maat aan te bieden. Daarbij kan telkens een ander thema worden gekozen. Dat kan de vierkantverwaarding zijn met vers vlees, maar ook bereide producten, gerechten specialiteiten. Charcuterie en worstmakerij is een interessant thema voor vakgenoten in de slagerij, catering en horeca. Vanzelfsprekend is Ger bereid om in overleg een workshop op maat samen te stellen. Lekkere recepten en inspirerend nieuws vindt u vanzelfsprekend op de website van Heyde Hoeve en onze social media. 

Vraag gerust informatie aan over de mogelijkheden van een workshop, het gebruik van de foodtruck of een demonstratie met de keramische barbecue. Voor meer informatie: Heyde Hoeve, Rullen 15 Nuenen, 06 8324 5516 (of: 040 – 2990889).

www.heydehoeve.nl / [email protected]