Home » Nieuws » Varkenspraat » Leesinspiratie van de heyde hoeve over voedsel is liefde

Leesinspiratie van de heyde hoeve over voedsel is liefde

Boekentip, Louise Fresco: Ons voedsel – Een levenslang verhaal 

Boekentip van Heyde Hoeve over voedsel is liefde van Louise Fresco
Gerwen – In talkshows op televisie, op social media en in opiniebladen komt het regelmatig voor dat een vegetarische of veganistische levensstijl als geldende norm wordt gepresenteerd. Minder vlees eten of een flexitarische levensstijl, daar is op zich niks mis mee. Zeker niet wanneer de nuance en een gezond voedselpatroon niet uit het oog wordt verloren. Onlangs kwam het boek “Ons voedsel, een levenslang verhaal” van Louise Fresco uit. Een prachtig boek en een must voor iedereen die zich bezighoudt met voedsel. Louise Fresco was onlangs te zien bij WNL en ze gaf interviews  aan de Nederlandse dagbladen (Mezza, 29 januari 2023).

Voedsel is Liefde!

In haar boek beschrijft Louise Fresco hoe haar denken over voedsel is veranderd. Ze gaat in op actuele kwesties die ons allen bezighouden en geeft vele kleurrijke herinneringen. Reizen, gerechten en nieuwe wetenschappelijke inzichten vormen aanleiding tot vragen en antwoorden. In het boek komt alles aan de orde: schaarste en overvloed, geboden en verboden, gezondheid en ziekte, en uiteindelijk de verhouding tussen de mens en de planeet. Het is een optimistisch boek over de verhalen achter onze maaltijd. Voedsel is het belangrijkste wat mensen met elkaar delen en essentieel voor de toekomst van de mensen op aarde. Voedsel is herinneringen en liefde! Ook over het eten van vlees heeft ze een goed onderbouwde inzichten en daarmee is het boek een echte aanrader. Goed om te lezen hoe Louise Fresco in staat is om de moderne mens in West-Europa een spiegel voor te houden.

Louise Fresco promoveerde Cum Laude aan de Wageningen Universiteit. Ze is Hoogleraar plantaardige productiesystemen en bezocht vanuit functies binnen de VN meer dan zestig landen. Ze is wetenschapper en schrijver houdt zich al haar hele leven bezig met voedsel. Ze geeft wereldwijd lezingen en praat met wetenschappers, bestuurders en beleidsmakers over de vraag: hoe voeden wij de wereld nu en in de toekomst? Volg hier Heyde Hoeve op Facebook of voor neem een kijkje op onze Instagram pagina.

www.heydehoeve.nl / [email protected]