Home » Nieuws » Geen onderdeel van een categorie » OOKWORST: het beste van twee werelden

OOKWORST: het beste van twee werelden

[vc_row][vc_column][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Gerwen, 19 april 2017 – Minder vlees eten is beter voor de gezondheid en beter voor het milieu (bron RIVM). Vanuit deze gedachte hebben drie Brabantse bedrijven, cateraar VITAM, de Heyde Hoeve en de Dutch Quinoa Group, het beste van twee werelden gecreëerd: Ookworst. De worst bevat minder maar smaakvoller vlees (70%), beschikt over meer vezels door de toevoeging van Nederlandse quinoa (30%) en is van lokale herkomst.

3 Brabantse bedrijven

Als cateraar is VITAM altijd op zoek naar het verbeteren van haar assortiment. Dit is een continue proces van productontwikkeling, waarbij meer groenten en minder vlees altijd in de hoofdrol staan. Samen met onze leveranciers komen de mooiste producten tot stand. Passend in het thema meer groenten en minder vlees is de samenwerking met Heyde Hoeve (Gerwen) en Dutch Quinoa Group (’s-Hertogenbosch) ontstaan en is Ookworst ontwikkeld. De smaak van Ookworst is vergelijkbaar met een gewone worst, maar heeft een bewuster verhaal!

Duroc vlees

Het varkensvlees van de Ookworst is afkomstig van boerderij de Heyde Hoeve in het plaatsje Gerwen in Brabant. De boeren van de Heyde Hoeve houden van hun varkens en zetten zich in voor de best mogelijke zorg voor dier en omgeving. Dit proef je terug in de smaak van het vlees. De varkens zijn van het Duroc ras. Dat zorgt voor mooi gemarmerd vlees, dat lekker mals en sappig is. Ookworst bevat minder vlees, maar door de volle smaak van het vlees behoud het zijn kwaliteit.

Nederlandse quinoa

Door de toevoeging van volkoren quinoa bevat de Ookworst ook meer vezels. De quinoa wordt op een duurzame wijze geteeld in Nederland door telers van de Dutch Quinoa Group. Deze quinoa is volkoren en heeft een goede smaak en bite. Het is een glutenvrije bron van hoogwaardige eiwitten en is rijk aan mineralen waardoor het een geschikte vleesvervanger is.   

Bekijk hier het promotiefilmpje van de Ookworst.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Petra van Beek
Heyde Hoeve

Rullen 15 . 5674 PC . NUENEN
T 040 – 299 0889
E [email protected] 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]