Home » Nieuws » Varkenspraat » Heyde Hoeve wint Agrofoodpluim!

Heyde Hoeve wint Agrofoodpluim!

MEI 2015 – Varkenshouderij Heyde Hoeve uit Nuenen ontving woensdag 20 mei de Agrofoodpluim uit handen van gedeputeerde Yves de Boer. De Agrofoodpluim is een aanmoedigingsprijs van de provincie Noord-Brabant voor ondernemers die zich onderscheiden in innovatie en/of verduurzaming binnen de agrofoodsector.

De Heyde Hoeve kreeg de prijs vanwege een gerichte, duurzame samenwerkingsaanpak met smaakvol, gezond en eerlijk vlees als resultaat. Het Heyde Hoeve vlees ligt bij zo’n 100 slagers in de toonbank. Tiny Schepers, initiatiefnemer van de coöperatie, is trots: “Wij werken elke dag met de best mogelijke zorg voor dier en omgeving aan een optimale kwaliteit van de producten. Zo garanderen wij niet alleen heerlijk vlees maar ook een veilig stukje vlees!”

Waarom de Heyde Hoeve?

Sinds 2000 werkt de Heyde Hoeve samen met een aantal varkensboeren uit de regio en is er sprake van een coöperatie. Het geloof in een lokale, duurzame voedselketen is de grootste drijfveer geworden. Zodoende is de aanpak gericht op duurzaam werken, waarbij dierenwelzijn en diergezondheid centraal staan. Tiny vertelt: “De varkens worden op een respectvolle, diervriendelijke manier gehouden in moderne stallen. Ze hebben voldoende ruimte en een aparte lig-, eet-, drink- en mestplaats. Om de varkens gezond te houden wordt er geen gebruik gemaakt van hormonen en is de inzet van medicijnen zoals antibiotica minimaal.” De Heyde Hoeve is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een bedrijf waarin dagelijks voerfabrikanten, varkensboeren, slachthuizen, grossiers, slagers, vleesleveranciers en marketingmedewerkers samenwerken om het eerlijke vlees op te markt te brengen en dit verhaal te vertellen aan de consument.

Een werkwijze die helemaal in lijn is met de ambitie van de provincie: op een innovatieve, duurzame, diervriendelijke manier werken aan gezond en betrouwbaar voedsel. Daarom beloont zij de Heyde Hoeve met de Agrofoodpluim.