Home » Nieuws » Geen onderdeel van een categorie » Tiny Schepers in de lijst Food100

Tiny Schepers in de lijst Food100

OKTOBER – 2017  Het voedselsysteem van nu is niet goed genoeg voor de 21ste eeuw. De epidemie van obesitas, aantasting van biodiversiteit, industrialisering van de landbouw, verminderd dierenwelzijn, voedselanalfabetisme en klimaatopwarming zijn de ongewenste gevolgen van een groeiende wereldbevolking en de noodzaak deze goedkoop te voeden. Deze race to the bottom in food moet gekeerd worden.

Food100 wordt een netwerk van gevestigde leiders en aanstormend talent. Het netwerk wil foodgeneraties verbinden, wil het gevestigde leiderschap inspireren en de nieuwe generatie – de millennials – kansen bieden om met nieuwe initiatieven de toekomst vorm te geven.

De lijst bestaat uit 50 ‘onder 30’ changemakers, en 50 ‘boven 30’ gamechangers. De boven 30 gamechangers zijn mensen met een groot netwerk, trackrecord, enigszins bekendheid waarschijnlijk al, en met grote invloed in het voedselsysteem. Tiny Schepers, boer en oprichter van Heihoef, is opgenomen in de lijst ‘boven de 30’. Zijn jarenlange inspanning om samen de voedselketen te veranderen is dus niet onopgemerkt maar wordt bekroond met een plekje in deze mooie lijst van ‘changemakers’.
De 50 onder 30 zijn de jonge talenten, ondernemend, nieuwsgierig en vol belofte, maar weten nog niet de impact te genereren die de ‘captains of industry’ – groot of klein – hebben.

Doelstelling van de Food100 is talent met invloed te koppelen. De jonge changemakers worden gekoppeld aan de ervaren changemakers, om hiermee een verbindend netwerk te laten ontstaan. 50 jonge changemakers lopen mee als ‘CEO for a Day’ in de bedrijven/projecten van de ervaren changemakers.

Hoe komt de Food100 tot stand?
Ze zijn deskundig, hebben aanzien en ieder hun eigen expertise. De jury van Food100 bestaat uit zes onafhankelijke juryleden, die aan de hand van een vooraf vastgelegd proces de samenstelling van de Food100 bepalen. Lees hier over de selectieprocedure + criteria.

Kijk hier voor de Food100 lijst.