Home » Nieuws » Varkenspraat » KOM VARKENS KIJKEN TIJDENS HET WEEKEND VAN HET VARKEN

KOM VARKENS KIJKEN TIJDENS HET WEEKEND VAN HET VARKEN

Op zaterdag 9 en zondag 10 september kan iedereen bij verschillende varkensbedrijven in Nederland varkens komen kijken en ontdekken hoe varkens in ons land worden gehouden. Ook organiseren de boeren allerlei leuke activiteiten op hun erf tijden het weekend van het varken. 

HET VARKEN IS MEEST CIRCULAIRE DIER DAT ER BESTAAT!

Veel mensen weten niet dat het varken het meest circulaire boerderijdier is dat er bestaat. Een varken eet met name veel reststromen op uit de voedingsmiddelenindustrie en dat is hartstikke duurzaam en circulair. Ondernemende varkenshouders willen dat graag laten zien en hierover vertellen tijdens het Weekend van het Varken. Op zaterdag 9 en zondag 10 september zijn de stallen van 11:00 tot 17:00 te bezoeken. Heihoef Farming deelnemer Meulendijks in Deurne is één van de deelnemende boerenbedrijven. Dit is een proefbedrijf voor een innovatieve manier van mest scheiden in biogas en water dat dan weer kan worden hergebruikt.

GENIET VAN DE GEZELLIGE ACTIVITEITEN OP HET BOERENERF

Tijdens het Weekend van het Varken is er op het erf van de boer van alles te zien en te doen. Zo vertellen boeren over de varkenshouderij. Kinderen kunnen biggen knuffelen, knutselen en is er een kleurwedstrijd. Bij de Heyde Hoeve foodtruck kunnen bezoekers proeven van de ambachtelijke producten van het eigen erf. Het Weekend van het Varken in Deurne wordt gehouden bij de Familie Meulendijks aan de Wittedijk 9 in Deurne en is gratis te bezoeken. De adressen en openingstijden van alle andere Nederlandse varkenshouders die meedoen aan het Weekend van het Varken vind je op www.thepigstory.nl.