Home » Nieuws » Varkenspraat » WINTERBARBECUE MET SOUTHERN DUTCH

WINTERBARBECUE MET SOUTHERN DUTCH

Er is mooi droog winterweer op komst. Barbecueën kan het hele jaar door en de echte low & slow liefhebbers bereiden dan graag een heerlijke winter-barbecue voor. Barbecueën in de winter heeft iets magisch en vaak ben je juist in de winter niemand tot last.

Tom en Dorine van Southern Dutch werken al jaren met Heyde Hoeve vlees

Tom Raes van europees kcbs barbecue kampioen over barbecueen in de winter Southern Dutch BBQ team, Europees kampioen 2022

Mals en sappig

Tom Raes en Dorine van Geffen vormen samen Southern Dutch BBQ, een wedstrijd barbecue team en ze werken al jaren met het Heyde Hoeve Duroc varkensvlees. Ze gaan het de komende periode wat rustiger aan doen en zullen minder deelnemen aan KCBS barbecue-wedstrijden maar de passie voor hert barbecueën verdwijnt nooit. Tom Raes: “In de achterliggende jaren zijn we meerder malen Europees Kampioen geworden en op het onderdeel “pork” scoren we altijd goed. Dat is mede te danken aan het sublieme varkensvlees van de Heyde Hoeve: Het is licht gemarmerd en heeft intramusculair vet op de juiste plek. Het behoudt bij low & slow garen zijn natuurlijke, volle smaak en blijft mals en sappig.” 

Lekker barbecueën in de winter

Tom Raes: “Wat mij betreft kan barbecueën het hele jaar door. Bij lekker droog winterweer kan je ongestoord je gang gaan, de meeste buren blijven in de winter lekker binnen bij de kachel. Het is heerlijk om langzaam te barbecueën met bijvoorbeeld een mooie Heyde Hoeve Duroc-varkensschouder. Bij barbecueën in de winter leg je andere smaakaccenten. Je kunt dan lekker variëren met warme, hartige smaken. Een ander advies van Tom betreft he barbecueën met de Dutch Oven, een oeroude kookwijze op open vuur in een gietijzeren pan. Hier kun je de lekkerste stoofpotjes in maken.“Het is heerlijk om dat eens uit te proberen. Bijvoorbeeld met wangetjes of schenkelvlees dat heel goed langzaam te garen is. Maar ook buikspek of procureur kan prima en kan bijna niet mislukken.” 

Benieuwd naar meer originele recepten? En de verkrijgbaarheid van de Heyde Hoeve Duroc gedroogde ham? Ga voor meer leuke berichten naar onze Facebook pagina of volg ons op Instagram!